(01-29-2016, 01:50 PM)Braca Wrote: Predatora i biljojeda je oduvek bilo, ali sada su se stvari drastično zaoštrile.
Postojala je žena u Indiji koja je kao kućnog ljubimca imala pitona, zmiju koju je mnogo volela.
Ta njena zmija od 4 metara je odjednom jednostavno prestala jesti. Nakon nekoliko nedelja pokušavanja njene zabrinute gazdarice da je nahrani, nudeći joj sve živo što jedna zmija može poželeti da zadavi i pojede, očajna žena ju je odnela veterinaru.
Saslušavši celu priču i muku gazdarice, veterinar ju je upitao: “Da li vaša zmija spava s vama noću, obmotava se oko vas ili dogmiže jako blizu te se raširi celom svojom dužinom?”
Žena je iznenađeno sa mnogo nade odgovorila: “Da! Da ! Ona to radi svakodnevno i to me čini tako tužnom, jer vidim da nešto traži od mene, a ja joj ne mogu pomoći da se oseća bolje.”
Veterinar je zabrinutim tonom u dahu odgovorio: “Gospođo, vaš piton nije bolestan, on se priprema da vas pojede.
On je, svaki put, gmižući i “grleći” vas, obmotavajući se oko vašeg tela, proveravao veličinu kako bi odmerio koliko ste velik obrok i koliki on mora biti pre napada. I da, ne jede, kako bi imao dovoljno mesta da vas lakše svari pošto vas udavi i proguta.
Pouka i poruka priče je: Moraš prepoznati zmije oko sebe i njihovu istinsku nameru. Samo zato što je neko u vašoj blizini, “grli” vas često i ljubi, ne znači i da su njegove namere dobre.
@Macola
''Došlo je vreme da "biljojedi" kažu predatoru: "Molim te dođi i pojedi me. Ja to volim, ja to želim! Glupo je da budeš gladan dragi predatore." '' ova situacija je zivopisno opisana u knjizi: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Restau...e_Universe
vezano za pricu brojac(u nastavku brijac?)
strah od smrti i sladak limun(ono sto ide uz kiselo grozdje)
moja povrsnost ne doseze mnogo dublje od toga
(01-31-2016, 09:58 PM)Ubledeli Wrote: @Macola
''Došlo je vreme da "biljojedi" kažu predatoru: "Molim te dođi i pojedi me. Ja to volim, ja to želim! Glupo je da budeš gladan dragi predatore." '' ova situacija je zivopisno opisana u knjizi: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Restau...e_Universe
vezano za pricu brojac(u nastavku brijac?)
strah od smrti i sladak limun(ono sto ide uz kiselo grozdje)
moja povrsnost ne doseze mnogo dublje od toga
Heh Bledoliki,
Hvala ti za ovaj naslov! Nešto sam se vrzmao stotinama kilometara okolo i nisam stigao da budem na forumu, ali čim sam se dokopao malo vremena, pročitao sam tu knjigu, a naravno prvo njenu prethodnicu, odnosno obe.
Svidele su mi se obe, a našao sam i deo nalik citiranoj rečenici :-)
Što se tiče ovog drugog, odnosno tvog pogleda na "brijač" :-), kako ga ti nazivaš, mislim da nisi baš najbolje provalio suštinu.
Pokušaj to da posmatraš kao svojevrsnu kritiku ovog današnjeg toka civilizacije, i tamnih predviđanja oko mogućeg ishoda svega toga, ali da izvesna nada ipak postoji...
Pozdrav Bledoliki druže!
P.S.
Tim nazivom "Bledoliki", jedna skoro potpuno istrebljena civilizacija je, u nekim davnim vremenima, nazivala svoje buduće dželate.
02-06-2016, 01:15 PM (This post was last modified: 02-06-2016, 01:19 PM by mikikg.)
Hehe, gde se seti RFMD firme
To je opaka firma, toliko opaka da neke njihove delove (neke RF IC-ove) ne mozes da kupis! Zabranjeno je za izvoz u "nase" krajeve!!!
Imao sam konkretnih problema sa njima, ni jedan od uvoznika nije mogao/hteo da mi nabavi neke njihove delove, na kraju sam samo radi probe porucio od nekih "levih" dobavljaca iz inostranstva i platio postarinu debelo.
Posle se ispostavilo da i ti IC-ovi nisu bili bas nesto, iako su na papiru obecavali … neki I/Q modulator/demodulator …
02-06-2016, 02:27 PM (This post was last modified: 02-06-2016, 02:28 PM by Macola.)
Pa prati čika novotarije :-)
Na 19. strani poslednjeg pdf kojeg sam postavio, videćeš performanse njihovog još uvek nepostojećeg na tržištu GaN tranzistora za 1200V (za sada imaju RFJSxx06 za 650V i nabavljiv je kao gume za tramvaj).
To od 1200V im je još uvek u prototipskoj fazi, a prvi iznad po performansama je "Cree-ov" C2M0080120D, koga sam imao početkom prošle godine :-)
Naravno, sa prototipom unapred mogu da se hvale, a ovaj C2M već radi u dosta aplikacija.
Svakako da imam nešto vrlo zanimljivo u planu, upravo sa njim (a inače provereno radi i kao analogni pojačavač na 25MHz i to lagodno, probao sam).