Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reflow oven
Metal Inox Cacak, sad ne znam dali su videli da sam vec obradio u crtezu ovo sto traze, oslobodjenje, na prizmu sa vrhom R0.75 SolidWorks je vec dodao koji je konacan ugao i koliko ce da povuce materijal sa sobom samo ne znam dali su u MI shvatili da je to vec na crtezu objedinjeno, ponovo sam je kontaktirao i objasnio u cemu sam crtao i to za prizmu i to povlacenje, pa da ponovo pogleda crteze i da mi kaze dali je crtez kako treba i dali treba dodatno ucrtati ovo "oslobodjenje:". Ujedno sam pitao i za plastifikaciju do koje temperature moze da trpi, pa da vidim danas-sutra sta kaze, a bas me zanima i pojedinacno cena za savijanje + materijal i posebno koja je cena za plastifikaciju, malo je sad nejasno jer prvi put crtam ovo u SW, prosli put su mi radili sa skice na papiru, cak sam i savio papir u obliku kutije kako treba da se savije pa u fotoshopu ubacio na taj papir gde su dimenzje, nije bilo problema da urade kako hocu, e sad ovako sa kompletnim crtanjem trebalo bi da bude jos lakse sporazumevanje jer oni ne moraju nista dodatno da crtaju i preracunavaju kad je sve vec odradjeno u SW. Na JlcCnc je dovoljan samo step fajl i nema puno razmisljanja, urade sve po step fajlu, ovde vec malo ima nekih nejasnoca ali nadam se da ce sutra biti drugaciji odgovor inace ne razumem o cemu prica vezano za povlacenje u relaciji na crtez koji sam joj dostavio.
Reply
Povoljniji je LlcCnc, na primer tamo sam materijal izabrao da bude galvanizovan, skuplje je od hladno valjanog ne galvanizovanog bar za 10 do 20 eur, znaci ispod 100eur racunajuci i prevoz ako se radi od hladnovaljanog ne galvanizovanog, opet su jeftiniji nego M.I. i racunaj i kvalitetniju zavrsnu obradu na JlcCnc jer su sofisticiraniji nego M.I. i imas jos i lasersku stampu ili silk skrin stampu, eloksiranje i sta ti ja znam sto nije mala stvar, ovde nema stampe, stampu placas posebno negde u stampariji, moras da nosis, da cekas, da objasnjavas i da se maltretiras. Ajde videcemo sta kazu sutra.
Reply
Ovo je cena. Odgovor:

Quote:Poštovanje,

Kolega mi je prosledio Vaš mail.
Što se tiče plastifikacije to su boje u prahu koje se peku na 160-200 stepeni. Tako da verujem da neće biti dobre za to grejanje od 300stepeni.
Cena za uslugu plastifikacije se umanju za 1400 din.
Znači bez plastifikacije cena bi bila 9800 din.

Ok nema problema, mozda i odustanem od ovoga i uradim to kod Kineza, od aluminijuma pa eloksirano nebi trebalo da ima problem sa temperaturom, a kod Vas cu svakako da radim neke druge kutije koje mi budu trebale. Pre sa mrazgovarao sa Vama i rekli ste mi da secete aluminijum debljine 10mm, dali i dalje vazi to? Pricali smo da mogu da narucim materijal AlMg 10mm i da poslajem na vasu adresu da se isece, dali i dlalje postoji ovakva mogucnost? Hvala puno!

Quote:Nema problema.

Može, naravno.
==================

Nije lose! Pogotovo ova druga mogucnost da se recimo naruci tabla AlMg kod nekog drugog, posalje na njihovu adresu da iseku, oni iseku i posalju na tvoju adresu, to nije lose!
Reply
Sto se oslobadjanja tice ovo se trazi, malo je drugacije njihovo oslobadjanje nego ovo sto solid works nacrta, ovako ko njih to ide

Attached Files
.jpg   2025-11-15_221918.jpg (Size: 40,06 KB / Downloads: 20)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)