Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultrazvučna kadica - iskustva
Ne znam jel bi pomogla limunska kiselina. Ona obično odlično skida hrđu samo ne znam jel bi mogla skinuti ovakav sloj koji se stvarao zadnjih 40-50 godina na kontaktima.

I da malo odem u offtopic. Upravo radi dobre pripreme za farbanje sam odustao od farbanja sa bilo kakvim bojama kada radim kutije za uređaje. Već zadnjih 5-6 godina uvijek prebrusim lim, dobro ga operem i onda ide na plastifikaciju i nikakvih problema nemam.
Reply
Možda ovo
https://www.agarscientific.com/ultrasoni...st-removal
Reply

.png   2025-03-24_08-57.png (Size: 32,96 KB / Downloads: 35)
Reply
Paste za zube imaju ultrafini abraziv...
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
(03-23-2025, 05:42 PM)mikikg Wrote: Ovo je odlično, fiberglas olovka, dosta bolje nego šmirgla za mesta gde može da se pridje da se očisti.
Kada je generalno dobra ali ne može da skine teške okside koji su se nahvatali, može prljavštinu i mascnoću ali korziju i okside ova četkica skida dosta bolje.

Ovo je za metalne površine, nikako sa ovim preko grafita od potenciometra, ima da ga sastruže i skine i ošteti, samo za metalne kontakte, bakar, PCB skidanje laka i slično.

[Image: attachment.php?aid=45233]
Nemojte korisititi u zatvorenom i obavezno masku na disajne puteve
Reply
Nemoj me zezati da se ta vlakna tako lako trgaju pri čišćenju?
Reply
Da, kako struže površinu tako se i fiber struže, potroši se cela četkica i posle može da se zameni taj uložak, podešava se visina preko crnog gumba.

Vidite ove gore desno žute, one su sa metalnim vrhom, metalne četkice, tri različite tvrdoće, to je isto dobro samo je grublja obrada površine, sa fiberglasom to baš dobro skine.

Preporučujem dodatno jednokratne RUKAVICE ako radite sa fiberglas četkicom kao i zaštitnu masku i naočare i vrlo lagano kontrolisano sa tim očistite željenu površinu, na papiru to radite i vide se opiljci, lagano i pažljivo to skupite i u kantu, nikako da to prosipate nekontrolisano po prostoriji.
Reply
Ovde ima lep pregled 
Scratch Brushes & Pen Erasers: Electronics Soldering Prep-work & Techniques

@Khadgar2007
Milsim da će ti biti posebno zanimljiv deo gde spominje "Tube Socket Cleaner" koji se pravi sa parčetom žice od gitare namontiran na malu bušilicu! Smile

https://www.youtube.com/watch?v=ZQkB3QJLHTA
Reply
Bome zgodna caka za čišćenje podnožja.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)