Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rucni alat
Danas se počastio. Kako je počelo malo je falilo da bude šibanje 😅

Znam, i sam ne volim hobi alat i mialim da je to bacanje para. Ali meni aku alati nisu toliko neophodni da bi plaćao jake brendove. Ovo je eto tako da se nađe. A i mislim da je najbolja ponuda u toj klasi. 
Baterija 4Ah - 3 god garancije
Brushless bušilica, 60Nm, bez čekića - 5 god garancija
Bitovi su kupljeni više radi fazonske kutije koja pasuje u koferče i ne očekujem mnogo od njih 🤣

.jpg   20240527_081256.jpg (Size: 549,98 KB / Downloads: 50)
Reply
za hobi i zeleni je top. provereno.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Crni parkside je bome lijep komad alata, iznad uobičajenih za hobi primjenu. Ja sam prije nešto više od mjesec dana uzeo nekog kineza koji ima udarno i pašu na njega makitine baterije. Uspio sam uz malo muke probušiti(borer 10mm) beton u podrumu u zgradi koja je izgrađena prije nekih 60tak godina i bez većih problema izdržala potres onaj jaki potres koji je bio kod mene prije četiri godine.
Reply
Nemam punoniskustva sa aku alatima, i to što imam više je sa pro brendovima nego sa ovim hobi brwndovima. I za mene je ovo bila prilično smela kupovina za koju se dugo spremam.
Više volim da dam puno para za pro alat nego malo za hobi.
Ovaj put je pristup drugačiji jer mi problem stvara propadanje baterija koje je neizbežno, radio ne radio, a moje potrebe za aku alatom su jako male.

Za beton imam neku matoru univetzalnu B&D električnu kojoj je vratilo odavno iakrivljeno i futer baca jer bušenje betona nije za takve alate. Svakako planiram da nabavim bušlilicu za beton, eletričnu. Bolja je baterijska jer je ergonomičnija, ali za moje potrebe nepotrebna.

Ova PARKSIDE će biti tu samo kad zatreba aku alat i za poliranje tih farova jer je spora i može da zapne (60Nm).
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)