Threads: 135
ha ha haaa,mogu misliti kakve samo šale zbijaju sa nama! 😀😀😀
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Threads: 135
pazi ovo:
.
https://youtu.be/73-QuQwFFAY
.
lik je skroz zanimljiv,ima oko 600 epizoda o ko zna čemu sve ne. nije specijalista ali baš ume da zamisli gledaoca,tj barem mene...
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Threads: 41
Pre mesec i po dana sam udario u rupu kod knjižare Most (za Kraguječane) koja nije bila obeležena. Bilo je kasno, padala je sitna kiša i kada sam ugledao rupu bilo je kasno jer je bii auto iza mene i u sisednoj traci u istom smeru, dakle nisam mogao da kočim ni da menjam pravac.
Rupa je pravougaonog oblika, isećen asfalt, dubine dobrih 15ak cm. Apsolutno nikakvo obeležavanje. I još uvek nije zakrpljena samo je popunjena šljunkom...
Ishod, iskrivio prednju i zadnju desnu čeličnu felnu što sam sredio i treba da odem kod majstora da vidimo zbog čega vuče u levo...
Naravno, garancija mi ne pokriva takva oštećenja a još me i strah da odem u ovlašćeni servis jer će da izmisle da mora svašta da se menja.
Da, znam, mogao sam da tužim grad i da dobijem. Da li ima smisla tužiti grad, na ovo svi znamo odgovor.
Threads: 10
@Braca
i kod nas se takve stvari resavaju za par sati
nznm bas za to asfaltiranje, verujem da se retko desi da i to odrade istog dana
Threads: 84
Zanima me dali ima kakav DIY projekt sa 7-segmentnim displayima ili 3 1/4 displayem za hfe meter? Pitam iz razloga što na ebayu i banggod nema više hfe na multimetrima (ima im malio dio multimetra) pa me zanima dali je ko naletio na kakav projekt u elektroru, silicon chipu..ili kopirat projekt firme iz '80 tih godina?
SAMO-BANOVAN OD 01.11.2024
https://m.youtube.com/watch?v=-ijG_6g3_5I
Na ovakvo nesto sam mislio da se uzme javna shema..upotrijebe novi opampi i selektori i da se napravi forumski diy hfe meter...dali ima interesanata?
Obratiti paznju da ima izbor struje baze malih vrijednosti i uce testiranog bjt moze ici do 200VDC sto je super za uparivanje 2SC5200/2SA1943 koji rade u pojacalu na +/-50VDC i strujom od 1-5A a ovaj tester moze i tu struju da da..pa mi je zgodan a i shema je analogna i jednostavna....
Super je to..ali treba ti dmm koji imamo svi doma i koristimo..ali mi je prakticniji ovaj sa youtube..ima display i selektore..to sto ima display mi je jednostavnije nego svaki put spajat dmm.ovako bi bilo sve u jednoj kutiji i to manjoj..ustekas bjt..i selektorima biras opseg struje baze i napon kolektora..i u trenu sve se prikazuje na ekranu bez dodatka dmm.
Threads: 73
Podržavam ideju, ali želim da predložim da sprava meri i Rbb.
Što je Rbb manji to tranzistor manje šušti, a to merenje je retkost.
Da otvorim novu temu pa postavim shemu navedenog instrumenta pa da krenemo u diskusiju? Time imamo osnovu za razvoj i unapredenje....