Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magna (Pioneer Clone)
#1
Ukoliko neko ima volje i slobodnog vremena zamolio bih ga da baci oko na raspored elemenata. Da li ima nekih grubih gresaka oko rasporeda elemenata ili moze da prodje? Da li treba nesto menjati ili ne? Dimenzija plocice je 120mm*120mm.

Nisam proveravao da li je sve povezano prema semi(to cu kasnije). VBE sklop nije nacrtan na semi a i na rasporedu. Predvidjeno je da se Vbe sklop postavi na posebnoj maloj plocici a tranzistor iz Vbe sklopa bi se montirao na hladnjak zajedno sa izlaznim tranzistorima.

Inace, sema je skinuta sa Pioneer A-702 pojacala, jedino sto je promenjeno su tranzistori a ima i jedan dodatni par viska na izlazu.


Attached Files
.pdf   MAGNA SEMA.pdf (Size: 77,43 KB / Downloads: 78)
.pdf   MAGNA RASPORED.pdf (Size: 73,65 KB / Downloads: 44)
Reply
#2
V+ i V- prebaciti na drugu stranu bakarnog voda radi ravnomjernijeg punjenja i pražnjenja elektrolita na kolektorima izlaznih tranzistora? Smile
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#3
Zezas?!
Reply
#4
Odlican izbor, ja sam takodje razmisljao da uradim nesto slicno ali sam odustao samo zbog ulaznih komplementarnih fetova koji se malo teze nabavljaju (nema ih u svakoj radnji Smile )
Reply
#5
Da, nema ih u svakoj radnji ali i kada se nadju onda se postavlja pitanje da li su original ili ne. Jos uvek ih ima u http://www.bdent.com/

Cena im nije mala ali srecom ima samo jedan par na ulazu.
Reply
#6
(03-15-2015, 06:53 PM)viktor1986 Wrote: Zezas?!

ne,ako bi ih stavio na drugu stranu bakarnog voda dobio bi isti efekat rasporeda struja kao kod emitorskih otpornika u Borinom studiju se,samo treba gledati u odnosu na GND tačku u smislu rasporeda struja prema izlaznim tranzistorima a samim tim i punjenju elektrolita na njihovim kolektorima. ovako kako je sad najviše posla ima najgornji par elektrolita i tranzistora.
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#7
Kod R25 gdje se spaja na minus C10 je malo spojeni vod..dakle treba ga malo produziti da dodirne pad R25
Reply
#8
To je sredjeno jutros kada sam poceo da popravljam plocicu, treba razmisliti malo o onome sto je Aca napisao.

Sta me najvise brine:

1. Da li vod od R3 vuci kroz sredinu plocice na GND ili se moze spojiti odmah tu kod minus kondenzatora C17
2. Vod povratne sprege od R22 i R23 do zvucnika tj najvise deo spajanja R30 i R35 na zvucnik vod.
3. Vodovi sto idu na baze izlaznih tranzistora, da li ih ostaviti na top layeru(crveno) ili da ih stavim na bottom(plavo)

To su stvari koji me najvise brinu.

Zatim montaza izlaznih tranzistora jer ce biti malo frke ako nema metalizacija rupa. O tome cu kasnije malo.


Attached Files
.pdf   MAGNA RASPORED2.pdf (Size: 58,16 KB / Downloads: 17)
Reply
#9
Mozda bi mogla da te brine i (po meni) premala struja VAS stepena. Tu ide samo 4,8mA (prema originalu) i dobar deo ce pojesti plava LED dioda (D3-D4) pa za VAS stepen ne ostaje mnogo. Taj kaskodni VAS mozes uprosceno da posmatras kao "master - blaster" sistem gde je master Q11, a blaster Q13/14. Za master je to mozda i dovoljno struje, ali bi blasteru trebalo vise. Ja licno volim da mi taj stepen ima barem 5-10mA jer je tada radna tacka u linearnijem delu karakteristike a i stepen raspolaze dovoljnom strujom da se izbori sa tempom punjenja svih eventualnih parazitnih kapacitivnosti.
Reply
#10
Predlazem da se R14 i R15 zamene sa recimo 56 oma umesto 100 oma.
Reply
#11
Ja bi u izlaze stavio sankene i time bi se dobilo bolje hladjenje i moglo bi se biasirati na visu mirnu struju zbog veceg i kvalitetnijeg kucista od 2SC5200.

Reply
#12
Imam 2SC5200 za probu pa sam te i stavio na semi a i na rasporedu. Inace, original koristi 2SC3281. Ovo sa Sankenima izgleda fenomenalno.

Trenutno crtam i drugu verziju rasporeda elemenata da se nadje.
Reply
#13
Evo i komplet precrtano.

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)