Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bato MM-Amp (LM-most by macolakg)
Hej dečki, imamo grešku na verziji PCBa 1.1. Nije greška proizvođača već izgleda crtača pločice. Otpornik R11 i R12 nisu spojeni. Prvo sam mislio da je problem u proizvođaču ali kada sam otvorio EAGLE file vidim da nema voda između pada R11 i viae. Ja sam sebi išao raditi PCBe u jesen 2019 i onda ili možda ranije te godine mi je Mikikg poslao fajlove za izradu pa je možda greška do sada otklonjena ali ne znam.

Druga stvar.Vidim da u layoutu nema "unrouted" voda koji ide od R11 do R12, pa mi je palo na pamet da je Mikikg to crtao bez crtanja šeme,već je u layout direktno stavljao elemente i "napamet" crtao vodove između elemenata ili mi možda nije poslao šemu već samo *.brd file pa onda ja ne vidim unrouted vodove.

Ovo nije neka velika greška jer se sa golim okom ili povećalom može otkriti za razliku od one koju sam imao na prošlom PCBu gdje jedna via nije valjala ali to je bilo do proizvođača.
.brd   lm3886-bridgeV1.1.brd (Size: 472,71 KB / Downloads: 2)
Reply
@Khadgar2007

Ovde je "source" kompletne dokumentacije:
https://github.com/yu3ma/BatoMM

Pogledaj tamo kakva je situacija, ako treba da se izmeni onda "git clone" >> "izmena" >> "git commit" >> "git push"
Znam da vam je mozda mrsko to sa "git" ali to je jedini nacin da drzimo stvari pod kontrolom na jednom mestu.

Ako se menja BRD onda treba izmeniti i ostale fajlove, preview, gerber fajlove i ostalo sto je povezano.
Reply
Kada učitam u grbv gerber baš ne mogu/ne znam vidjeti jel ima spoja ili ne. Daj digni na git zadnji brd file pa da vidim tamo jel sve ok. Iako da nije netko već vidio grešku,ispravio i onda dignuo na git ispravljenu verziju. Onda bi ti imao brd koji nije najnoviji,a taj netko ispravljeni brd...
Uglavnom daj mi zadnji brd fajl koji imaš pa ćemo od njega krenuti dalje.

Inače kako si crao ovaj pcb da li si išao od sch fajla, pa iz njega kreirao brd ili si odmah slagao elemente u brd?
Reply
Nemam druge verzije, to sto imam to je na GIT i trebalo bi da bude zadnja verzija.

Crtano rucno, bez SCH, takva situacija bila ...
Reply
Uglavnom ja imam tvoj brd file koji si mi poslao,spojim r11 sa viaom i okačim novi brd ovdje pa ti napravi gerbere.
Reply
Evo ispravljeno.


.brd   lm3886-bridgeV1.1 ispravka.brd (Size: 472,79 KB / Downloads: 7)
Reply
ok, ako stignem to da odradim ... u haosu sam nekom ovde ... ako moze to neko umesto mene da odradi bio bih zahvalan ...
Reply
Mikikg. Ja mogu probati to napraviti nije problem. Samo kako rijetko radim gerbere ne znam da li imam cam file za to. Ja mislim da si ti okačio negdje u nekoj temi nekakav cam file za gerbere i uz pomoć njega sam radio sebi ali kako sam reintalirao windowse u međuvremenu ne znam da li imam taj file, i uopće kako se zvao.
Reply
U izrađenim pločkama nema problema, padovi R-11 i R-12 imaju spoj preko vie, bilo da je lemljena-asemblirana, bilo prazna pločica, i pločice rade bez ikakvih problema...
Trebamo li se nešto sekirati (jediti)?
Reply
Kojim izrađenim PCBima, verzija 1.1 ili one stare? Pitam jer se lijepo vidi u BRD fajlu a i u gerberu da R11 nije spojen viaom koja je blizu njegovog pada. Pogledaj slike koje sam okačio.

Ako 1.1 rade onda moguće da onaj tko je radio je pregledao gerbere i vidio da fali tih 0.5mm voda i ispravio tu grešku.
Reply
Proizvodjaci PCB-a znaju da iskoriguju rute i vie ako je ocigledan propust tako da je moguce da u brd fajlu je vidljiv taj propust ali na izradjenoj plocici je ok, Ako neko ima praznu PCB neka slika kako izgleda spoj sa tom viom...
Reply
U obe verzije pad od otpora R11 prekriva viu... kad stignem kući iz smene, mogu uslikati i 1.0 i 1.1 pcb...
Reply
Fotkao sam mobilnim, maks uvećanjem, pri najboljoj jasnoći, i očistio deo vie do pada R11, mislim, da se dosta dobro vidi: 

 
 
Reply
Sve pet,znači pcbi ipak nemaju grešku. Pretpostavljam da ste ih radili u Srbiji(ili nekog pametnog proizvođača) pa su ovi ipak pregledali gerbere za razliku kineza koji su radili moje.
Našao sam cam fajl za gerebere te sam napravio ispravku,ovih dana dignem na forum i git.
Reply
Pozdrav svima.

Na par preporuka odlučio sam da pravim ovo pojačalo  Smile  

Hladnjaci pripremljeni i stigle pločice  Smile 
Za sad mučim muku oko same konstrukcije kutije odnosno da li da napravim celu ili da iskoristim već postojeću kutiju od starog poluispravnog risivera. 
I muči me ako bih iskoristio stari risiver da li bi ovo hlađenje bilo dovoljno ovako raspoređeno ( hladnjaci su 140*75*40mm rebra debljina mesa 8mm a pločica bi bila 20mm debljine ) i kuda da provučem napajenje ka pločici a da nemam smetnji - realno najviše mi se sviđa najkraća veza preko hladnjaka.

Evo i par slika


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Koncept da se iskoristi kutija od receivera mi se čini veoma zgodan ali je malo problem što bi LM3886 bili na onom tankom dijelu hladnjaka. Da se nekako proba staviti kakva debela aluminijska ploča na to mjesto i onda na to LM3886 možda bi funkcioniraolo. Trebao bi jednostavno probati.
Reply
Po mom skromnom mišljenju, nisu ti potrebni toloki hladnjaci, osim ukoliko nije u pitanju estetika.

Suludo razbacivanje materijalom.Ovako izgleda 2-gi ili 3-ći BatoMM
Kutija od Milana (5MK), ono iznad ...
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.

塞爾維亞文
Reply
(04-11-2020, 12:04 PM)Khadgar2007 Wrote: Koncept da se iskoristi kutija od receivera mi se čini veoma zgodan ali je malo problem što bi LM3886 bili na onom tankom dijelu hladnjaka. Da se nekako proba staviti kakva debela aluminijska ploča na to mjesto i onda na to LM3886 možda bi funkcioniraolo. Trebao bi jednostavno probati.
Na maketi sam stavio kao imitacija alu ploču od 20mm debljine koja bi povezala pera od hladnjaka pa na tu alu plocicu idu lm-ovi
Reply
Ali dobro ti kaže Zasto, jedan hladnjak po kanalu bi vjerojatno bio dovoljan. Ja hladim oba kanala sa ovakvim hladnjakom i zagrije se na nekih 50°C što je po meni sasvim ok.

Reply
(04-11-2020, 12:04 PM)Khadgar2007 Wrote: Koncept da se iskoristi kutija od receivera mi se čini veoma zgodan ali je malo problem što bi LM3886 bili na onom tankom dijelu hladnjaka. Da se nekako proba staviti kakva debela aluminijska ploča na to mjesto i onda na to LM3886 možda bi funkcioniraolo. Trebao bi jednostavno probati.
Na maketi sam stavio kao imitacija alu ploču od 20mm debljine koja bi povezala pera od hladnjaka pa na tu alu plocicu idu lm-ovi
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)