08-03-2022, 05:28 PM (This post was last modified: 08-03-2022, 06:28 PM by HomeMadeAudioProject.)
mogu li se izlazni tranzistori menjati sa SA1516 - 2SC3907 parovima? slabiji su za 20+ W od predloženih ali imam na pločici tri para po kanalu tako da mi to ne igra ulogu,malo je oskudacija za 2SA1943 - 2SC5200 a već sam sa te jedne stranice poručio sve sitne delove.
HMAP, dali postoji mogucnost da za drivere stavis one TO220 koje smo imali davno GB sto smo narucivali iz UK? Nesjecam se koji je bio proizvodjac ali bili su 2SC i 2SA, pa pitam cisto da vidimo svi dali ima cujen razlike posto je proizvodjac drugi.
08-17-2022, 07:49 PM (This post was last modified: 08-17-2022, 07:50 PM by HomeMadeAudioProject.)
naravno ispromašivao količinu delova pri poručivanju i sad treba da pravim spisak nedostajućih. slepo sam verovao prostom povećanju broja komponenti klikovima na kvadratiće sa znakom + ,uspostavilo se da je bio potreban i "refresh" stranice pri svakom dodavanju. jbg.Draganče,na mestu C8 i C26 (šema iz posta post https://forum.yu3ma.net/thread-2636-post...7106)kakvi su kondenzatori poželjni? pretpostavljam malog radnog napona,da li elektrolit ili ipak blok...?
03-14-2023, 09:22 PM (This post was last modified: 03-14-2023, 09:28 PM by HomeMadeAudioProject.
Edit Reason: Bože Bože slovnih li grešaka...
)
džaba bušio i sekao - na neku foru sam uspeo da odštampam i uradim pločice 8m manje po širini (182 umesto 190mm) i 3,5mm po dubini (80 umesto 83,5mm). i naravno sad se izbušene rupe u flahovima ne slažu sa položajem tranzistora na pločicama 🤨
a probao sam na istom štampacu sinoć da odštampam i stare fajlove ovde iz teme - sve se slaže sa flahovima kako sam ih napravio. ispada da su samo pločice odštampane umanjene za 5%? tražio sam i nisam našao opciju kako to da uradim 🤐 praviću nove flahove,a ove ostaviti ako se nekad odlučim da poručim pločice iz JLC.
Znaci jos malo i gotovo Ja polako privodim kraju Ronovar-ovu plocicu fale jos par komponenti ....
Jedino me muci ta uparenost tranzistora NPN i PNP , kolika je prihvatljiva procentualna razlicitost hfe-a istih, imam ih iz gripnih nabavki ali se vrednosti poprilicno razlikuju i po 35% , predpostavljam da je 10% prihvatljiva vrednost naravno i manje?
Moze os jedno jpitanjce C6 i C7 su Silver mice ili ?
03-18-2023, 08:03 PM (This post was last modified: 03-18-2023, 10:06 PM by HomeMadeAudioProject.
Edit Reason: slovne greške
)
mahom sve to sredi povratna sprega,ali je svakako bolje imati uparene tranzistore - najbitnije ulazni par.
da,mali plavi su SM (bar sam ih kao takve kupio i platio),mada da sam znao ono što je Braca juče napisao - tražio bi C0G keramiku, naročito jer na tim mestima oni služe praktično za usporavanje tranzistora,pa (bar tako smatram) nisu na direktnom putu signala.daj par slika,da vidimo kako izgleda pločica od Ronovara!