Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragan100 : OME Modus/Techno III
po ovim dokumentima ću nastaviti,bilo je grešaka u BC2N verziji - nisam obratio pažnju na razlike u bias kolu:

pdf i Lay.6:
.

Attached Files
.pdf   TechnoSigma III BC2N bakar.pdf (Size: 102,2 KB / Downloads: 10)
.pdf   TechnoSigma III BC2N raspored.pdf (Size: 138,7 KB / Downloads: 9)
.pdf   TechnoSigma III KSA bakar.pdf (Size: 96,97 KB / Downloads: 6)
.pdf   TechnoSigma III KSA raspored.pdf (Size: 125,09 KB / Downloads: 5)
.lay6   TechnoSigma III 16.06.2022.lay6 (Size: 1,85 MB / Downloads: 11)
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
po par jednih i drugih;

Reply
mogu li se izlazni tranzistori menjati sa SA1516 - 2SC3907 parovima? slabiji su za 20+ W od predloženih ali imam na pločici tri para po kanalu tako da mi to ne igra ulogu,malo je oskudacija za 2SA1943 - 2SC5200 a već sam sa te jedne stranice poručio sve sitne delove.
Reply
2SA1516 - 2SC3907 mogu za izlazne, pogotovo 3 para, negdje za max 200Wrms/8R0
LP
Dragan
Reply
hvala Dragane!
Reply
HMAP, dali postoji mogucnost da za drivere stavis one TO220 koje smo imali davno GB sto smo narucivali iz UK? Nesjecam se koji je bio proizvodjac ali bili su 2SC i 2SA, pa pitam cisto da vidimo svi dali ima cujen razlike posto je proizvodjac drugi.
Reply
svakako sam planirao da koristim 2sa 2sc drajvere - samo nisam siguran koje sad imam kod sebe ovde.

bez obzira koji bili - teško je čuti razliku jer nemam dva ista pojačala da bi mogao direktno porediti...
Reply
upravo sam poručio,sitne delove iz reichelt a skoro sve wima iz konrada.
Reply

naravno ispromašivao količinu delova pri poručivanju i sad treba da pravim spisak nedostajućih. slepo sam verovao prostom povećanju broja komponenti klikovima na kvadratiće sa znakom + ,uspostavilo se da je bio potreban i "refresh" stranice pri svakom dodavanju. jbg.
Draganče,na mestu C8 i C26 (šema iz posta post https://forum.yu3ma.net/thread-2636-post...7106)kakvi su kondenzatori poželjni? pretpostavljam malog radnog napona,da li elektrolit ili ipak blok...?
Reply

mnogo vremena ali malo volje,ovaj put.
Reply
Polako, ali sigurno Smile
Reply
drug moj, ako ovako nastavim neće to zaživeti ni do 2026te... 😂
Reply

rupa kao u priči! 

sutra na poslu ću da isečem to kako treba da ne pravim buku u stanu.
- ako ništa - bar će da izgleda opako! 🧐
Reply
džaba bušio i sekao - na neku foru sam uspeo da odštampam i uradim pločice 8m manje po širini (182 umesto 190mm) i 3,5mm po dubini (80 umesto 83,5mm). i naravno sad se izbušene rupe u flahovima ne slažu sa položajem tranzistora na pločicama 🤨
Reply
Štampač... Scale factor...
Reply
a probao sam na istom štampacu sinoć da odštampam i stare fajlove ovde iz teme - sve se slaže sa flahovima kako sam ih napravio. ispada da su samo pločice odštampane umanjene za 5%? tražio sam i nisam našao opciju kako to da uradim 🤐 praviću nove flahove,a ove ostaviti ako se nekad odlučim da poručim pločice iz JLC.
Reply
ovaj put uspešno:

Reply
Znaci jos malo i gotovo  Shy  Ja polako privodim kraju Ronovar-ovu plocicu  fale jos par komponenti ....
  Jedino me muci ta uparenost tranzistora NPN i PNP , kolika je prihvatljiva procentualna razlicitost hfe-a istih, imam ih iz gripnih nabavki ali se vrednosti poprilicno razlikuju i po 35% , predpostavljam da je 10% prihvatljiva vrednost naravno i manje?
 Moze os jedno jpitanjce C6 i C7 su Silver mice ili  ?
Reply
mahom sve to sredi povratna sprega,ali je svakako bolje imati uparene tranzistore - najbitnije ulazni par.
da,mali plavi su SM (bar sam ih kao takve kupio i platio),mada da sam znao ono što je Braca juče napisao - tražio bi C0G keramiku, naročito jer na tim mestima oni služe praktično za usporavanje tranzistora,pa (bar tako smatram) nisu na direktnom putu signala.
daj par slika,da vidimo kako izgleda pločica od Ronovara!
Reply
Evo dokle sam stigao. A u pozadini je i FlatBT

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)