Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...a što činiš?!
Nakon milijun godina odlučio završiti svoj primjerak Aleph P1.7. Onda zvao prijatelja kojemu sam to napravio prije 12 godina jer me zanimalo kako sam tada riješio neke stvari. Zaključujem da sam tada sam bio lucidniji nego sada, očito starim Smile .


Fotografije tog "starog" primjerka, minimum dijelova, a sve ima i radi savršeno....Reply
(11-29-2020, 03:06 PM)Gosha Wrote: ++++++++ Za KT 90.............evo jurim ih vec neko vreme, kod poznatih prijatelja ovde iz Nis Smile Smile

Znam jednog što ima
[Image: 5a0649dd5a588_2xKT90DesktopResolution.th...7afb87.jpg]
Reply
Razmišljam kako napraviti kutiju. Da bude furnirani kvadar ili zaobljeno i bojano. Nisam htio s ovim projektom ući u velike troškove, jer sam drivere kupio povoljno, a onda mi opet žao da to izgleda bezveze. Smile Compact studio monitor by Troel Gravesen.

Reply
Za kraj godine i ovo sam pustio u rad. Zadnjih dana bilo je brušenja i prašine do besvijesti, ali nije ispalo loše. Trenutno je na kutiji epoksidni premaz koji će se opet fino brusiti i lakirati. Inače zvučnici rade sukladno mojim očekivanjima i reputaciji Scan Speak drivera. Fino uštimavanje na uho i dampiranje slijedi poslije lakiranja.

Reply
Nešto se i krpilo...  Big Grin Big Grin Big Grin Zvučnici koje sam kupio za auto, naravno polovni, ali pošto svaki u vratima kisne, vremenom je vlaga odradila svoje, hrđa je odvojila magnet i on se naravno pomjerio u stranu i zaglavio namotaj ali ga nije oštetio, uspjeo sam dva spasiti, imam još jedan ali mu je namotaj izgleda magnetom prilično pomjeren u stranu u rupi, nisam pokušao centrirati magnet da provjerim hoće li dirati, pa me interesuje čime rastopiti ljepilo na membranama naravno bez oštećenja membrane i ostalih dijelova, pokušao sam nitro razređivačem, ali to ide vrlo teško naročito gdje su spužvene membrane.?
Reply
Završen projekt zvučnika za radnu sobu, a više detalja ovdje: https://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=9&t=1789


Reply
Kao i uvek, i završna obrada na visokom nivou. Čestitke za ove mališane.
Reply
Hvala. Cilj mi je bio da dobro sviraju i malo koštaju. Ukupno je potošeno manje od 350 eura, a rade odlično, Zvuk je baš onako da odmah izmami osmjeh. Pun, ugodan, detaljan a neagresivan.
Reply
Veš mašina marke Eton 12-680 kao postolje za Satori MW 19P-8. Čeka se berilijski i trinaestica.


Reply
Nešto su slabe te vešmašine, ove su malo jače. Big Grin
Sa prošlog Triode festivala u Puli, konstruktor MoD čija je uzrečica: basa nikada dovoljno.  Htio bi on i veće vešmašine ali WAF ne da. Tongue

Prva slika je mutna jer sam se cerekao kao idiot dok su pokušavali izvući iz kombija te kutije pokraj kojih niti žilet ne bi stao.
Šteta što nemam malo više fotografija sa tog festivala.Nekako je prošao brzinski pa sam uslikao samo 50tak fotografija, na žalost u petak i u nedjelju tako da mi je udarni dan-subota prošla nažalost bez fotki.
Reply
Moja je sto litarska, samo se na slikama ne vidi dubina od 65 cm Smile
Reply
BTW uopće ne ganjam duboki bas, 30 Hz meni sasvim dovoljno...
Reply
(01-10-2021, 12:24 PM)zbotic Wrote: Završen projekt zvučnika za radnu sobu, a više detalja ovdje: https://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=9&t=1789

Mnogo lepo izgledaju, driveri su sjajni, odličan izbor.
Reply
Hvala. Odlučio sam riješiti pitanje zvučnika doživotno, nema šale... Smile
Reply
Dobri su i oni veliki, ko ima mesta za to. I leđa.  Big Grin
Reply
Ništa pametno se ne DIYa na području elektronike ali ima drugih vrsta zabave.

Prva je neki dan sam se napokon odlučio napraviti neku malo veću policu za onih par instrumenata koje imam tj. koji mogu stati na radni stol. Pitao prijatelja jel ima kakve iverice na otpadnom lageru. Kaže da ima pa smo nešto sklepali na brzinu.


A evo i zanimacije za više od nekoliko večeri... Potres od prije mjesec i po mi je sasuo sve poluvodiče iz ladica koje nisu bile uopće pričvršćene već samo stajale jedna na drugoj na uskoj polici, nakon potresa sam ih samo pomeo u kutiju i sada sam se odlučio da ih razvrstam. Ima oko 80tak ladica a veselje će biti sa smd dijelovima pogotovo diodama koje nemaju oznake na sebi...

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)