Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LME 49810 + Baxandal Volume control
Da li Musical Fidelity ima uzemljenje koje je povezano na mrezu? Da li tvoje pojacalo ima uzemljenje i da li je laptop uzemljen?
Reply
(10-14-2019, 09:28 PM)vojinilic Wrote: Da li Musical Fidelity ima uzemljenje koje je povezano na mrezu? Da li tvoje pojacalo ima uzemljenje i da li je laptop uzemljen?

Musical Fidelity nema uzemljenje. 
Laptop ima uzemljenje.

Gnd mog pojacala sam vezao na mrezno uzemljenje preko 10R u paraleli sa 100nF i u paraleli sa antiparalenim diodama. Testirao sam sa i bez toga nista se ne menja. Kada ga ne vezem na zemlju, onda mi GND pojacala pliva na nekih 100V u odnosu na mrezni GND.
Reply
Proveri jos osciloskopom izlaz iz laptopa sa i bez adaptera kada je povezan A1 na njega. Okaci te oscilograme kad stignes, pa da mozemo da mozgamo dalje.
Reply
(10-14-2019, 09:44 PM)vojinilic Wrote: Proveri jos osciloskopom izlaz iz laptopa sa i bez adaptera kada je povezan A1 na njega. Okaci te oscilograme kad stignes, pa da mozemo da mozgamo dalje.

Izbacujem sutra. Hvala ti!
Reply
Cujemo se. Nema frke.
Reply
Pre svega da se izvinim @vojinilic sto nisam juce postavio oscilograme kao sto sam rekao.

Moja je greska sto sam rekao da se shum na Musical Fidelity A1 ne cuje. 
Cuje se i te kako, pucketanje i shum ali kada se MS A1 pojaca na maximum. Isto se cuje kao i na mom pojacalu. Nisam ranije mogao da primetim taj shum jer mi Volume kontrola negde na 1/5 i atenuirala je shum. Kod mog pojacala nemam Volume kontrolu i pojacalo stalno radi sa maximalnim Gaion-om tako da se shum i pucketanje odmah prenosilo na zvucnik. Kada pojacam Volume na Musical Fidelity A1 isti shum i isto pucketanje cujem kao i sa mog pojacala. Misterija resena, nije do pojacala. 
 
Posmatrao sam izlaz iz kompa i posmatrao sam izlaz i MS A1 i bukvalno sve sto udje u pojacalo izadje iz njega samo sa vecom amplitudom. Komp sa prikljucenim punjacem je taj koj pravi problem. Uradio sam oscilograme i sa prikljucenim punjacem (laptop_psu_on - Drugi oscilogram) i sa iskljucenim punjacem (laptop_psu_off - Prvi oscilogram). Oscilograme imate u prilozima.

Ostali oscilogrami su snimani na izlazu iz Musical Fidelity A1. ( Treci oscilogram, Cetvrti oscilogram i Peti oscilogram)


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Sad pusti Dire Straits - Once Upon a Time in The West, ladno pivo i uzivaj.
Mozes jos da probas sa drugim laptopom da vidis kakva je tamo situacija.
Reply
(10-16-2019, 07:48 PM)vojinilic Wrote: Sad pusti Dire Straits - Once Upon a Time in The West, ladno pivo i uzivaj.
Mozes jos da probas sa drugim laptopom da vidis kakva je tamo situacija.

Ako mi verujes upravo to slusam!  Smile Ima par stvari na kojima testiram i ta stvar je jedna od njih. Hvala na pomoci Vojce! 
Povezao sam pojacalo sa mreznim Dac-om i radi savrseno. Sada idemo dalje, krecem da se igram sa Baxandalom i celim sklopom Baxandal-pojacalo.
Reply
Probaj i ovo onda obavezno
https://www.youtube.com/watch?v=0GS7TK_fEbA
Reply
Svaka ti cast sto si ovo dobro izgurao.
Deo koji ti je preostao je nista u odnosu na ovo cudoviste.
Idemo dalje.
Reply
(10-16-2019, 08:09 PM)vojinilic Wrote: Svaka ti cast sto si ovo dobro izgurao.
Deo koji ti je preostao je nista u odnosu na ovo cudoviste.
Idemo dalje.
Hvala Vojce. 

Imao sam ogromnu tvoju pomoc i ideja celog sklopa je prvenstveno tvoja. 
Dragan100 mi je takodje neverovatno pomogao. 
Macola sa svojim komentarima isto jako pomogao.
Nixie svojim komentarima takodje pomogao jako.
Braca ukazivao na mnoge stvari i takodje jako pomogao.
 
Sam bih mogao da izguram shemu iz DS-a sa malim izmenama ali dovde ne bih stigao sigurno. Ovo je prvo pojacalo koje pravim, nikad me to do sada nije interesovalo niti sam imao dodira s tim. Mnogo sam stvari prakticnih naucio i mnogo teorije procitao do sada. Iskreno, pre svega je ideja bila da se igram dok pravim ovo pojacalo i da ucim, zato nisam uzeo vec gotovu shemu i prepisao je na PCB. Hteo sam sve iz pocetka i tako cu i ubuduce!
Idemo dalje!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)