Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LM4780 2x60W
Free e-mail adrese i sada ne rade Smile Mozes da pokushash sa lelekomovom e-mail adresom koju dobijas uz ADSL ili VeratNet koja takodje jos uvek radi samo je pitanje do kada... Smile Jednostavno kupis za 1000din godisnji host paket za web i dobijes nekoliko e-mail adresa koja ce se zavrshavati sa tvojsajt.edu i udri po sample-u i dalje Tongue 1000din godisnje i nije tako mnogo u odnosu na vrednost delova koju ces samplovati a imaces i svoj sajt Wink

@TDA

To je to Wink hoce li 2 ovakva hladnjaka biti taman za 1 LM4780 ako ga hladim i sa prednje strane? Cini mi se da je hladnjak na kom sam pakovao bio te velicine otprilike mozda cak i manji samo veci razmak rebara...

I sada sam zvanicno odusevljen:

VuMeter
Reply
Sumnjam da će jedan biti dovoljan...
Dva bi trebalo da ti završe posao.
Jedino ako si zadržao ventilator od njega...
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
Polako se napreduje Smile Prijatelj spasio sa ovim duplim kondom samo tako iz nekog pojacala je kaze da je meren na ESR-u i da je ok Wink Mozda pojacam one na samoj plocici sa 1000uF na 2200 ili cak 3300 a odozdo + 10uF obavezno paralelno ispod samih elektrolita, grec paralelno svakoj diodi 22-47nF pa tronozac osiguraci masa gnd kroz sredinu PCB-a radicu ga skalpelom nemam dobru peglu i tako je vise za probu nego za final Big Grin Nadam se da ce komsija da ustupi zvucnike za neki mini test Big Grin

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Kad nemas srece Smile za 2mm je manja povrshina jednog hladnjaka inace su identicni po dimenzijama Sad

Reply
Jbg.Smile
Ovako je ćopav.... Big Grin
Reply
Znam da ne ide ovako copavo malo sam se razocarao ali ne odustajem Wink Trazim pa makar kupio 2 nova hladnjaka za CPU samo da ima 2 identicna Smile Iseckao sam napajanje za test Big Grin

Reply
Evo ja da doprinesem temi pa vi recite dali sam negde pogrešio. Ne znam dali valja ona pločica što je okačio buca33,5 puta sam pročitao sve i ne mogu da nađem ničije mišljenje. Fala vi unapred. Big Grin

Attached Files
.lay6   LM4780.lay6 (Size: 77,41 KB / Downloads: 6)
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
@Vlada021 Odlicno je ispala prerada plocice Wink Trebalo bi se ubaciti vishe manjih kondenzatora na granama napajanja, takodje posto se radi o stereo pojacalu mogao bi se grec i elektroliti i osugiraci staviti na istoj plocici naravno sa ovakvim dobrim groundingom. Zvezda je ispala bolje nego na originalu Wink ima jos dosta finesa ispraviti i poboljsati ali zajedno smo jaci Big Grin Big Grin Big Grin

Reply
Stižu LM-ovi ovih dana,ja bih pravio aktivne monitore a samim tim ne bih opterećivao pločicu sa osiguračima,gretz-om... i ovako još ide aktivna skretnica 12dB/oct unutra pa će biti žica.... Taman da pitam koliko je dobro da jedan kanal krlja bas-srednje a drugi visoke,rez na 2,2kHz otprilike. Sad ću da rešim elektrolite.
Reply
(11-08-2014, 10:27 PM)tesla017 Wrote: Znam da ne ide ovako copavo malo sam se razocarao ali ne odustajem Wink Trazim pa makar kupio 2 nova hladnjaka za CPU samo da ima 2 identicna Smile Iseckao sam napajanje za test Big Grin

Ja ti lepo nudim jedan takav... Smile
Reply
To je to ubaci jos 2 elektrolita po grani da moze da se kombinuje 2 x 2200 ili 2 x 4700 to bi trebalo da obori ESR. Aktivne skretnice i ovakva varijanta da se jedan kanal koristi kao Hi a drugi kao mid/low iskreno nemam ta iskustva sa ovim kolom kako to radi jer nikad nisam probavao. Ima jedna tonska kontrola Stereo sa LME49720 koju sam skoro postovao u drugoj temi ali se mora precrtati PCB ali ima preview plocice Wink Baci pogled mozda ti to moze zavrsiti posao Wink

http://forum.yu3ma.net/showthread.php?ti...9#pid30309

@TDA pa moze da se posalje nije frka samo moramo da se dogovorimo oko momenta kad neko ide da mi donese ovamo Smile Ja sam hteo brze nesto da skockam i da se snadjem lokalno. Oko slave koja se blizi mislim da je 21 ovog meseca mislim da ce neko da dolazi pa jedino ti pre da pustis na adresi u vr i da mi donesu moji kad dolaze. Nisam hteo da te maltretiram jer je sve komplikovano ali ako ne nadjem nesto slicno organizovacemo se tako Wink Veliko hvala dogovaramo se za detalje i saljem ti adresu na PP Wink
Reply
Izvini Vlado, od svih elektonicara ovde, ja neuk da priupitam: kako mislis "jedan kanal krlja bas-srednje, drugi visoke" ?
Ajd' recnik, 'krljanje' je saplitanje, grubo podmetanje noge, nego sta podrazumevas pod 'jedan kanal'? Stereo pojacalo sa istim trafoom pa npr
L zvucnicki izlaz mid-bass a R izlaz na visoke il' obratno? Neb'se ja tako igrao. Dva LM-a po kutiji (dvopojasnoj), uz mnogo paznje kod skretnice, da.
Reply
Ko da treba da ti pošaljem đuntu sa spejs šatl.... Smile
Šalji adresu na PP. Smile
Reply
Izvinite vi na rečniku,ja nisam elektroničar-pre bih rekao grafičar da sam... Da,mislio sam da jedna strana LM-a odrađuje mid-bass a druga high... Mogu da stavim i 2 kom LM3886,samo u tom slučaju bi bila kombinacija LM3886 i LM1875,ovako mi je zgodnije a nisam primetio da ova dva kanala u LM4780 imaju neke veze međusobne,zato i pitam sve ovo.

Attached Files
.lay6   LM4780.lay6 (Size: 110,77 KB / Downloads: 4)
Reply
Da, i ja prevideo da je LM4780 Nes kafa "dva u jedan" Smile Ovde mora strucniji odgovor svakako.
Druga kombinacija - nema razloga za 3886 + 1875, sa aspekta snage. Oba drajvera istim tipom/snagom pojacala, kad god moze.
Reply
@Vlada021

Sada je plocica daleko bolja moze jos da se smanji osiguraci da se podignu izmedju kondenzatora, lepo bi bilo staviti kleme ili usice za buksne zbog lakse montaze/demontaze mada i ovako je dobro. Zavisno od zvucnika koje planiras da koristish u monitorima i koja ti snaga treba mislim da imas kombinaciju TDA7377 ili TDA7375 bas tako odradjenu u data sheet-u gde jedan kanal napaja visokotonac a drugi bas. Inace upotrebljavati LM4780 gde ima 2 x 60W po kanalu koliki visokotonac bi trebao staviti za 60W snage Smile po meni je bolje napraviti dobru skretnicu po zvucnicima i gurati klasicno...

Reply
Pitanje je postavljeno ako postoji termički uticaj između ta dva kanala,jer ako nema onda bih tako uradio,a za ovu DRUGU kombinaciju isključivo da ne moram da ŠTROJIM LM3886 koji pokreće visokotonca jer ću dobiti bar +5dB na njemu ako ne i više... Možda lupam gluposti ali red je da pitam jer ne znam. Wink
Tesla017 slažem se sa tobom skroz,htedoh probati nešto novo,do sad sam koristio pasivne skretnice,L-pad,pa pomerena faza... LM mi je daleko bolji...
Reply
I ja sam nesto slicno hteo da radim za prijatelja samo bez aktivne skretnice nego da pojacalo i trafo bude u samoj kutiji a da se PCB pojacala montira na hladnjak a hladnjak na kutiji kao kod fabrickih monitora pozadi uticnica za 220V osigurac potenciometar i jedan XLR konektor za ulaz i to je sve. Sama tuba i cirkulacija vazduha bi hladila trafo i toplotu izbacivala napolje Wink

Reply
Od SAL-a samo DTF12 koristim,MNC iste veličine (6 inch)puno bolje radi,iz serije sunflower...sorry za OFF TOPIC!
Reply
A sad na spavanje...

Attached Files
.lay6   LM4780 1.1.lay6 (Size: 105,41 KB / Downloads: 10)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)