Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LM4780 2x60W
Ma ja navikao na Ax 11 koji je jak pravo pa mi ovih 60w slabo Smile
Reply
@samuki

Daleko je ovo od A klase... Da je kvalitetnije i da ima fin zvuk ima ali od A klase je daleko. Proveri malo tu tvoju konstrukciju jer ovo pojacalo je ugradjeno na fabrickom hladnjaku koji se nalazio u kutiji i radeci nekih pola sata do 45min na polovini snage i na kutijama 80W/8R hladnjak je bio blago mlak. Napajanje je bilo koliko se secam +/-32V ali sam ga "umocio" da prostite u termalnoj pasti Smile dobar sloj iza pa onda 2 tranzistorska liskuna za izolaciju i sa prednje strane integralca je nanet jedan sloj i onda nasrafljen postojecim limom koji je drzao tranzistore. Mnogo toga se poklopilo i dan danas radi kod coveka cim me nije zvao ili doneo znaci sve je ok i radi. Imam sigurno josh jednu plocicu negde u Vranju a ovih kola imam par komada moracu da sklopim jedan za sebe ili da kad nadjem ove pcb u eagle da ga preradimo kako dolikuje koristeci literaturu koju su mikikg i macola kacili ovde i na [ES] forumu.

p0z TDA Wink
Reply
Poz Tesla017. Smile
Lepo si napravio ovu pločicu.
Toner uz pomoć laminatora?
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
Toner uz pomoc kevine pegle PHILIPS neka ali mnogo dobra bas mogu njom i sitne veze da izvadim... Napravio sam i tajmer za foto postupak nabavio UV neonke skener sve samo je to sve ostalo u Vr da doceka neka druga vremena Smile Da nadjem ove EAGLE fajlove bilo bi lepo preraditi ove plocice za bridge jer kako sam skapirao svi imamo po koje LM4780 u steku Wink
Reply
Moglo bi se bridge praviti Smile
Reply
Pronashao sam fajlove i sve sam kompletirao i sredio kako valja i evo da podelim Big Grin

V1 - narrow2LM4780 dual

.zip   V1 - narrow2LM4780 dual.zip (Size: 164,16 KB / Downloads: 12)

i

V2 - LM4780 dual

.zip   V2 - LM4780 dual.zip (Size: 349,02 KB / Downloads: 14)

Info
Razne semice i ideje kao i stari datasheet i plocica termalne zastite koju sam zadnju postavio vredi sve ovo imati u jednom folder-u Wink

.zip   Info.zip (Size: 853,18 KB / Downloads: 7)
.pdf   Datasheet - LM4780.pdf (Size: 874,75 KB / Downloads: 9)
Reply
Sredio sam. Sada mogu da se uploaduju .brd i .sch fajlovi do 2MB.
.zip fajlovi takođe mogu da budu veličine do 2MB.

*sređen onaj gornji post
Reply
@TDA Promakao ti jedan download Wink ako mozes zguraj oba posta u jedan nepotrebno brisi da bude preglednije i ljudi vide shta skidaju Wink Sada mozemo da pocnemo diskusiju o ovom kolu kako valja Wink Jesi probao da otvorish Eagle files i da li moze da se radi izmena Smile
Reply
Sređeno.
Nadam se da je sada OK.
Fajlove sam otvarao, ali nisam probao izmene...
Reply
Bice pogledacemo vec Smile Cale je uspeo da pronadje ovu plocu u Vranju pa ce mi poslati i najverovatnije sutra stize sa transformatorom i josh nekim potrepshtinama Smile Treba uraditi neke izmene i ukombinovati ideje iz drugih revizija i sema ali bice to dobar amp po svemu sudeci. Hocu prvo da sredim stereo varijantu 2x60W i da probam uzivo i naravno malo 3D tehnologije nikome ne skodi Smile. Moze se i poigrati sa bridge i parallel tehnologijom o tome ima u fajlovima Info Wink

p2p Parallel
Reply
Malo se radilo danas koliko je temperatura dozvoljavala Smile Plocica je osisana kako bi LM4780 lepo legao na hladnjak sada moram da nadjem jos jedan identican hladnjak ili neki veci Wink Nasao sam aluminiumsku sipku 4-5mm za preko LM obezbedio grec i zbog elektrolita ukocen sam nacisto, pored toga sto nema veci elko da se kupi od 4700uF/50V i ti su preskupi da se kupe lokalno tako da ce sacekati koji dan Smile

dragan100 samplovalo se Wink

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Imam ja takve hladnjake.
Pusti mi adresu na PP, pa da ti šaljem...
Reply
Rainbow 
(10-28-2014, 06:39 PM)tesla017 Wrote: dragan100 samplovalo se Wink

Nadalje ce sa TI sajta "samplovati" samo oni koji imaju mejl .edu i .com.
Reply
@TDA zadrzi tu misao Wink Imam i ja pozamasnu kolekciju hladnjaka od CPU u Vranju ali trenutno nisam u zemlji pa kada se vratim tamo cemo upariti sta se upariti moze Smile

@dlalkovic sta znam druze ja danas posle nekog vremena sample-ovao i odmah proslo na .rs a ortak sampluje na .net i tu prolazi... U svakom slucaju lako i jeftino se moze dobiti edu adresa i host tako da se moze i tako nastaviti sample Wink
Reply
OK. Ako zatreba javi...

Samo pažljivo sa semplovima i sve će biti OK.
Ja ih uvek ispoštujem kada traže povratne informacije i sve je do sada bilo dobro. Ispoštuju oni mene i ja njih...
Jednom su mi samo odbili jer sam zeznuo nešto oko adresa. Sutra dan sam ispravio i poslali su mi.
Reply
Vazi druze Smile Jesi uspeo da ih nekako povezes da budu kao jedan? Meni su se ronili kada sam pokusao da urezem navoj izgleda da nisu cisti Al nego neka legura Sad
Reply
Jesam.
Ranije sam i ja urezivao navoje, ali sam odustao. Sada izbušim rupe 2,5mm i šrafim 2,9mm šrafovima za metal.
Mnogo bolje rešenje. Nema proklizavanja i sami sebi naprave navoj.

Evo primera:
http://forum.yu3ma.net/showthread.php?tid=179&pid=24149#pid24149
Reply
(10-28-2014, 08:58 PM)dlalkovic Wrote:

ako ćemo pošteno, pošteno i od njih - toliko toga je napravljeno, vrijeme je da počnemo i kupovati... Smile
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
(10-28-2014, 08:58 PM)dlalkovic Wrote:

Hoceli moci sa .gmail.com?
Reply
(10-28-2014, 10:32 PM)samuki Wrote: Hoceli moci sa .gmail.com?
Završava se na .com ... Smile
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)