Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Visaton 2xAL130_KE25SC
#1
..наставиће се..
Reply
#2
Професионално мерење..
Mobile Tools AudioControl+Iphone 5C..Чини се да ће уместо 2R2 на високотонац на крају ићи 1R5-1R8.. могуће је и да ће други 1R на басу летети напоље.. за сада се слушају овако, коначна скретница тек када их измерим мало прецизнијом играчком..
Reply
#3
ne znam pa pitam - je li i-phone baš toliko dobar da može služiti za mjerenja? u kojoj je ulozi,aplikacija plus mobilni i ništa više?
"Претпоставка је мајка зајеба..." : Д.В. - Дуд
🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#4
(01-18-2016, 07:26 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: ne znam pa pitam - je li i-phone baš toliko dobar da može služiti za mjerenja? u kojoj je ulozi,aplikacija plus mobilni i ništa više?

Апликација, мобилни, розен шум са компа.. сними се, сачуван фајл може се касније у компу отворити разним програмима, ја користим REW..
Ево претходне AL170_B80 комбинације мерене са Behringer ECM8000 микрофоном, црвене крива, плава мерење мобилним..Види се да је мобилни неупотребљив после 5kHz, али дотле може бити сасвим користан за неку грубу процену..
Reply
#5
Reply
#6
odlično izgleda!
"Претпоставка је мајка зајеба..." : Д.В. - Дуд
🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#7
Šmekerski! Smile
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
#8
Уместо 2R2 на високотонцу је сада 1R5..
Изгледа да ће и 1R на басу да лети напоље, онај после другог конда.. ипак, за тај захват треба отварати кутију и пре тога измерити нечим озбиљнијим, не мобилним..Reply
#9
Избачен 1R на басу..
Мерење и даље мобилним..Reply
#10
Још неке промене на скретници..
Понекад деструкција може да доведе до бољитка..

Reply
#11
Ипак, на крају, треба бити конструктиван..
Ова верзија дефинитивно остаје до мерења опремом мало прецизнијом од мобилног..Reply
#12
Malo mi je čudna ta skretnica, a još čudniji su tvoji destruktivni potezi, izbacivanje 1 om otpornika, 033uF kondenzatora, pa 22uF - tu si već naterao +/- 10db...  Na kraju si naizgled malo ispeglao frekv. opseg, ali zanima me kako to svira, ipak nije sve u grafikonima? I zašto nisi uzeo neku Visaton šemu skretnice?


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#13
Колико год су им драјвери бољи од конкуренције, толико су им пројекти безвезе..
Пре ових звучника радио сам мању кутију са истим мидбасом, једним, и високотонцем који је у Couplet пројекту.. то може да ради много боље од тога како су они замислили.. уосталом, управо када сам чуо како та кутија ради одлучио сам се да ми ово буде следећи звучник..
Ево симулације за оба пројекта па погледајте, у њиховом практично од 1kHz па до краја оба драјвера свирају заједно, негде на око 12kHz AL130 је само 20dB тиши од високотонца, та звоњава се јасно чује чак и ако се остави много тише.. такође, са два мидбаса нису успели да направе никакав бас, звучник је најгласнији између 1 и 2 kHz а то проверено свира очајно односно јефтино..

Промене које је моја скретница претрпела последица су тога што је AL130 нешто тиши после 1kHz од очекиваног, односно одзив му ту расте али не толико колико сам очекивао.. практично, било је потребно нешто мање пеглања односно утишавања непосредно пре места реза, све остало је очекивано.. ево на крају и како је у старту замишљена скретница, у посту изнад је тренутна верзија..

Attached Files
.zip   BPJ.zip (Size: 78,94 KB / Downloads: 1)
Reply
#14
Ево неких мало квалитетнијих мерења, испада да више нема пуно тога да се преправља на скретници..Reply
#15
Још неке ситне козметичке преправке скретнице, ових дана мерење да видимо да ли је то крај..

Reply
#16
Мерења на брзака, сутра мало детаљније..Reply
#17
Ево још неких мерења од јутрос, полако ми нестаје идеја шта би се још могло дорадити на скретници, тако да је врло могуће да је ово коначна верзија..

Reply
#18
Анализом мерења утврђено је да има простора за смањивање отпорника на високотонцу..

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)