(04-20-2018, 10:25 PM)Macola Wrote: Evo nađoh malo vremena za naše fino društvance...
Sedoh i nacrtah kako se pravi zamena za razne "dorf" kondenzatore i ostale mega-giga propilene...
Naravno bez uobičajenih problema koje imaju kondenzatori: piezo efekat, dielektrični gubici, nelinearnost zbog DC bias, remanentni naboj i tako dalje i tako dalje...
Može se staviti na ulazni stepen bilo kog ampa i kvalitet zavisi od kvaliteta op-amp.
Pošto inače imamo neke op-amps iza ulaznog C, može se upotrebiti ista klasa op-amps, pri čemu problemi kvaliteta ulaznog C izostaju a ostaje ista karakteristika na ulazni DC bias u granicama common mode op-ampa.
Evo:
Pozdrav,
Macola
Hmm, stvarno kao sto Vojce pita, ko nam brani sad da stavimo?
Ja bih dodao samo na tvoj inicialni spisak dve stvari, da ima DIFF ulaz i ovo oko DC/servo.
Kako bi izgledao Bato MM sa vec integrisanim u sebi DC servo? Onda nam trimer vise ne treba?? : )
DIFF treba pa treba, to je priprema ako ste zaboravili za verziju 3.0 koja ce imati DAC na sebi, sad u fazi 2.0 trebalo bi resiti kompletno te anologne stvari.
Mogu sve sto treba da iscrtam i pripremim, samo mi treba idejni koncept jer moze da se optimizuje dizajn kada DC-servo stavi u srce pojacavaca umesto kao poseban nezavistan sklop.
DAC ce biti sigurno, sve cu to da pripremim, izabracemo neke 32bit + dobre oscilatore, to ce svirati samo tako. Cilj je da napravimo kompaktnu PCB koja kada se ukljuci na napajanje odmah moze da pocne da svira i to da svira "za sve pare", nikakvi kablovi, dodaci, predpojacivaci i ostalo, pure-digital "za digitalne" sa slotom za neku memorisku karticu i imace analogni ulaz "za analogne" : )
Zelja mi je da napravimo dobar visenamenski uredjaj koji osim sto ce zvucati perfektno moze da posluzi za XY razlicitih primena, od High-end do sprave koje se montira na stanicu zvucne kutije i svira isto tako perfektno i ne moram da nosim sa sobom nikakav audio sistem : )