Pa i ja isto to je zaraza, ja nakupi vazdan nekih hladnjaka jedino me muci sto nemogu da nadjem nista da bude u paru a ovako veliko i masivno, al skupljam redom pa ce naici valjda nesto
Log lenjirče, kako je mene oduševljavao profesor Žika Dželatović iz Nikola Tesla škole, Bg,
kada je brže od nas sračunavao podatke električnih mašina! A "samo" lenjirče je koristio!
(05-02-2015, 12:20 AM)Bocko Wrote: Log lenjirče, kako je mene oduševljavao profesor Žika Dželatović iz Nikola Tesla škole, Bg,
kada je brže od nas sračunavao podatke električnih mašina! A "samo" lenjirče je koristio!
Koristio sam ga od 2. razreda tehničke škole, a do završetka studija pohabao sam ukupno 4 komada. Još uvek imam jedan Faber-Castell i ponekada ga čak i koristim.
Heh i ja sam imao par komada, jedan manji (Faber Castel) i jedan veci bas "inzinjerski" sa cudom nekih funkcija, ko zna gde mi je to ... Nevovatno korisne sprave bile pre pojave digitrona ...
malko sam poslušau Zvu-leta, isprevrtao zvučnike za 180 stepeni i bas i visoki,
menjam dotrajale srednjetonce privremenim, dok oriđiđi ne repariram,
pokidane priključke, terminale, stavljam LAB-posrebrene bakelitne 4mm+vijak buksne,
ako stignem i pajser zaštitu postaviti (prvo da napravim istu )
na bas ide 2.5 kvadrata sitna licna umesto 0,5 kvadrata koliko je izvorno...
Bocko ja pertinex i vitroplast secem skalpelom i lenjirom Prvo obelezim i zasecem skalpelom stranu bakra nekoliko puta onda to prenesem i na drugu stranu. Nekoliko puta skalpelom zasecem obe strane i posle shilom podebljam linije. Posle toga nekom daskom pretisnem na ivicu stola i jednostavno prelomim Prave linije veoma malo smirglanja i gubljenja vremena