Ja sam upravo iskoristio dva vaučera za dve kupovine. Roba treba da bude preko 5k dinara. Račun se brzo otvara, vaučer pošalju sutradan. Račun se može zatvoriti posle par meseci.
09-06-2026, 06:37 PM (This post was last modified: 09-06-2026, 07:28 PM by savan.)
Narucio sam 4 gume za sve sezone 235/35 r19, crossclimate 3, sutra mi stizu i treba da nosim jednu od felni da mi majstor dovari rub koji sam zakacio na bankinu, pa me zanima kojim postupkom majstori vare tj kojim postupkom je to najbolje uraditi? Nekih 5mm je ostecen rub sirine 5cm, felna je normalno u voznom stanju ali me jako nervira to ostecenje jer se iz aviona vidi, i sve zbog ne adekvatnih guma koje su uze nego sto treba da budu, ne razumem zasto je neko stavio pogresne gume na te felne, trenutno su 225/35 r19 i imaju zastitni rub ali je izgubio svojstvo jer se guma zakrivila u pogresnom pravcu pa je felna izlozena i samo neka izbocina ili kamen je dovoljno da felna dobije po rubu. Kakve su sa unutrasnje strane to cu tek da vidim kad budem skidao jednu po jednu i nosio kod vulkanizera, a kako koju skinem vozim na rezervnom tocku dok sve 4 ne uradim jer su izgrickane na nekoliko mesta ali je lako za saniranje osim te jedne koju mogu i gitom da uradim ali necu tako jer nije trajno resenje.
09-10-2026, 07:38 PM (This post was last modified: 09-10-2026, 07:51 PM by savan.)
Evo jos ovaj post i necu vise dosadjivati sa ovim. Kako stvari funkconisu na Alibabi i zasto je cena tako primaljiva pa jos i kao DDP, ima tu jos prica koje sam dokacio ali necu oko toga, uglavnom ukratko kupovina preko ALibaba je jako rizicna i mnogo postoji caka gde se pekida trade asurance i mnogo je nacina kako Kinezi to rade kroz rupe u zakonu na Alibabi, katastrofa rizicno, uglavnom im je to biznis kroz te rupe u zakonu, evo jedan od primera kako to Kinezi vesto rade https://www.reddit.com/r/Alibaba/comment...duct_as_a/ , upravo ta kompanija po imenu i prezimenu gospodje i imena firme je ta jedina koja mi je ponudila opciju DDP za Srbiju, cak i tu postoje price kako varaju takav sistem i dovode te u situaciju da budes primoran na ucenu. To su maheri u bukvalnom smislu koji kroz te rupe dolaze do zarade. A naslova je puno, kad otvorite taj Redit link sa desne strane postoji masa linkova slicnih situacija. Kako to Kinezi tolerisu i koliko to kvari ugled Alibabe nije mi jasno uopste kako to dozvole na svojoj platformi.
Odgledaj video, znaci prosto neverovatno sta se ljudi dosetili, a da im realno ne mozes nista, negativni review automatski google odbacuje jer se pojave u istom danu na desetine i sistem ih posmatra kao scam, a zapravo su realni negativni review od prevarenih klijenata. Najgore sto nemas kako da izbegnes date situacije niti da ih predvidis. Booking to lagano tolerise jer sve sto je otkazano od strane neopreznihkorisnika se naplacuje (nema refund) i uzima se provizija, a ovaj sto izdaje u danu izvara 200 ljudi i nikom nista. Oni prevareni korisnici koji prijave i traze refund dobiju novac nazad ali samo bazu, ako je platio osiguranje ili nesto dodatno to im se ne vraca i to booking lagano zadrzi. Odgledaj video, jako interesantno i skoro neverovatno do kog stadijuma je to otislo.
Kod nas na KupujemProdajem je jako slicna situacija vec godinama, KP to lagano tolerise jer im ti "prodavci" donose novac kroz proviziju, a lagano varaju kupce i gomili njih ako das negativnu ocenu KP im brise. Svet je otisao u q.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Yesterday, 12:36 PM (This post was last modified: Yesterday, 01:13 PM by savan.)
Zamisli 200 ljudi naruci smestaj a nigde na buking ne postoji kod u stranici koji jednostavno zamrzne to nesrecno dugme jer je smestaj vec rezervisan, nego je to dugme i dalje aktivno i moze vec neko drugi ponovo da klikne na to dugme i dobije isti taj smestaj. A u stvari dok dobijaju neki procenat sta ih briga, ne bi me cudilo i da su u dilu sa tim prevarantima pa cak mozda su i oni ti koji su postavili oglas i zalepili onaj papir na vrata jer znaju da tu niko ne zivi. Kakav je ovo svet ja ne znam, poludelo sve. Eto ti KP, oglas taj i taj, prodavac tvrdi da je generalni zastupnik i uvoznik tog i tog, cena toga i toga kosta 6800eur, a vodi se kao da nije trgovac jer je na KP izjavio sledece prilikom registracije, pa ti sad kupi preko platforme KP koja ti u startu jasno stavila do znanja da primas rizik na sebe!
Quote:Korisnik je izjavio da nije trgovac.
Na kupovinu od ovog korisnika ne primenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača. O ugovornim obavezama između korisnika i platforme pročitajte ovde.
I taj nesrecni KP odavno nije kako treba, pojavom masovnih oglasa preduzeca, prodavnica, koje masovno ubacuju svoj lager na KP i masa takvih oglasa, i ti kad kliknes na poruku i posaljes je i pitas dali imaju na lageru kazu nemaju trenutno a bukvalno ni ne znaju koliko takvih oglasa su napravili! I tako 10 njih nema na lageru i ti izgubio dan, odavno je to tako katastrofalno na KP, ja sam cak i prijavljivao KP-u takve oglase ali to i dalje nije reseno kako treba.
KP verovatno ima interes da ima što više "oglasa". Sad što su ti "oglasi" lager lista ili muzička želja neke firme je neka druga stvar. Sajt je skoro pa neupotrebljiv jer više skoro da nema oglasa privatnih lica. A što je najgore nemaš alternativu. Ni da postaviš oglas kada prodaješ ni da gledaš kada kupuješ.
Ali to njima verovatno odgovara. Kao što Limundo po svaku cenu štiti prodavce jer od njih uzima proviziju.