AI spominje da je 2N7002 pod oznakom T72 na kucistu a da je PMBTA92 pod oznakom T92 na kucistu, nigde nisam uspeo naci ni jedan ni drugi pod tom oznakom, moracu kontaktirati Hyoex najsigurnije
|
Sve i svašta
|
|
04-27-2026, 09:02 PM
Kraguujevčani, kakvu je to boju imala Lepenica danas?
Yesterday, 04:11 AM
(04-27-2026, 07:51 PM)savan Wrote: AI spominje da je 2N7002 pod oznakom T72 na kucistu a da je PMBTA92 pod oznakom T92 na kucistu, nigde nisam uspeo naci ni jedan ni drugi pod tom oznakom, moracu kontaktirati Hyoex najsigurnije https://kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=11836 https://kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=13772
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am. My attitude depends on who you are. 塞爾維亞文
Nije stvar u tome gde kupiti nego dali su to ti tranzistori, ne vidoh nijedan sa tom oznakom na kucisru, pitanje i koji su dali pnp ili npn, koji hfe, aj ti sad znaj
Yesterday, 10:26 AM
Nebi ja rekao da je taj T72 NPN, jer pin 1 tranzistora (emiter) je spojen na bazu IRFB4019 , lici da je u pitanju PNP, a takvog nigde nisam nasao pod tom oznakom.
Edit: bice da je to ovaj tranzistor https://www.diodes.com/datasheet/download/ZUMT718.pdf i to je bas ta pakunga koja meni treba u SOT323 i taj ima oznaku T72. Tu bi verovatno bio jos bolji Nexperia PBSS5140U,115 ??? Eto jedan je identifikovan, ovaj drugi T92 nisam uspeo da nadjem koji je u pitanju, bice da je BSR18A ? Onda zamena bi mozda mogla da bude PBSS5140T,215 ? Aj ga ti znaj, tu bi mozda mogao i PMBT2907A,215 umesto BSR18A
I to se nekako cini mi se veoma poklapa sa ovom shemom ? Cak i diode sa oznakom A6 su kao na slici i u shemi ubacene
Yesterday, 01:54 PM
pa jesi li ih premerio ? prvo i osnovno da utvrdis da li su ispravni a posle da trazis zamene
Nisam, otisli su sto posto i celo to okruzenje, sve sam bio zamenio osim tog tranzistora jer nisam znao oznaku. Nego gledam zamenu za bsr81a, ovaj bi mogao da dodje a da ga ima na stanju HXY MOSFET MMBT4126LT3G-HXY, gledam i zamenu za ZUMT718TA ali izgleda da nema bolje zamene za ZUMT718TA od ZUMT718TA
Narucio sam MMBT4126LT3G-HXY i ZUMT718TA, i ostale elemente da se nadju, imam sad ceo bom ucd modula, mislim nisam sve narucio, samo po koji tranzistor, diode, ovaj nisam mogao da identifikujem -> MMBF5459, nismo bili sigurni dali je prebiased tranzistor ili je jfet ali premeravanjem unimerim ima oko 190 ohm pa je zakljuceno da je u pitanju MMBF5459 jfet mada on mi i ne treba ali cisto eto ako nekog interesuje i taj jedan jedini koji je ostao neidentifikovan sa oznakom 6L \ kosa crta i dve crtice iznad, na slikama u okruzenju izmedju 2907a i LM393
Yesterday, 05:45 PM
7 hours ago
Mož' da bude, al' ne mora da znači...
Na velikom Forumu načitam sledeće, davne 2003-će tema: Hello!, Just a large word of warning about the use of Nichicon caps. I work for one of the largest suppliers of automotive electronics in the USA. We have found these caps to be VERY likely to leak on to Your PCBs. I have found that, in My experience here and In My Own business, that ANY Nichicon caps are better off being replaced. Respectfully, Tall Shadow -Thew Spew Brown Stuff Everywhere. Good point. Yes I find plenty of Nichicons in various gear and find them to be unreliable too. Eric.
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!"
4 hours ago
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 17 Guest(s)