3 hours ago
|
Sve i svašta
|
|
3 hours ago
Tako nešto su ovi u Hrvatskoj probali uvesti da se plaća nekih 1€ ili tako nešto pri preuzimanju paketa,ja mislim da je jedno vrijeme to bilo aktivno. Sada dosta paketa sa aliexpressa mi stiže DHLom ili nekom sličnom kurirskom službom pa ne plaćam ništa, a zanemariv postotak koji mi stigne regularnom poštom isto ništa ne platim.
Iako nisam ja puno mjerodavan za robu sa istoka jer možda naručim neku sitnicu jednom mjesečno.
2 hours ago
Skoro je bila vest, nije to samo u Hrvatskoj nego u celoj evropskoj uniji. I čini mi se da je 3 evra po paketu. Borba protiv Kineza.
2 hours ago
Aha, zato više ne plaćam ništa na sitne paketiće iz Kine koji mi dolaze poštom. Vidio sam da odnedavno sve ide preko Mađarske ali nisam znao zašto.
1 hour ago
Evo iz pošte idem. Vrednost Ali paketića 2.53eur, PDV 56din, usluga carinjenja 200din i uplatnica 60din. Znači ovih 260 ide uz svaki paket, koliko god bio mali.
58 minutes ago
Nije problem plaćanje PDV, i ovo do sada su častili...
Za pošiljke vrednosti do 50 evra: - 20% PDV-a na vrednost robe - 200 dinara fiksnog troška za uslugu carinskog pregleda - 60 dinara provizija za prenos novca. Na paket od 1e fiksni troškovi su samo 260din pa + PDV. Malo je to bezobrazno...
Nemoj silom, uzmi veći čekić.
Ja platio 360din na posiljku sa LA....HU a 530din na LF....SG a dosad nisam placao na takve posiljke. Jescemo mi uskoro kao ono devedesetih leba masti i paprike i nositi kantice za benzin vidim ja
39 minutes ago
Isto važi za Temu?
29 minutes ago
Auu, ja imam nesto preko 20 paketa koji tek treba da mi stignu , ko mi je kriv kad ne pratim vesti i desavanja
.
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 23 Guest(s)

.