02-21-2026, 08:25 PM
|
Interesantni, poucni i zanimljivi klipovi
|
|
02-21-2026, 10:55 PM
Gimba, ova radi bolje nego svi tvoji radnici zajedno! A i bolje izgleda.
02-22-2026, 12:00 AM
02-23-2026, 09:15 PM
DIY audio beskucnik
Ovo je genialno!
Kako je dobro uradjena elektronika i sta se setio sa tim da uradi! Aktivni magneti na PCB, sjajno ... OPA1604 x 64 kanala pa na 64 kanala ADC pa na FPGA ... pkeko MADI interfejsa pa na RME ... ![]() Jaooo, gitara sa jednim BNC konektorom ... ![]()
Mnogo dobro. Ja sam hteo da probam da napravim, video si onaj dsd miks programcic u c sto sam uradio gde moze da se umiksuje nekoliko dsd traka u 1 gde se samo duplira na primer dve trke su u dsd64 kad se spoje nastane dsd128 i tako redom, znaci 4 trake dsd64 bi bile dsd256 ili 8 traka dsd512, sad vec ima i dsd1024, znaci ukupno moze da se spoji 16 traka, na frekvenciji dsd1024 svaka traka je na svojoj frekvenciji dsd64 ali ono sto cujemo jeste miks! Sta sam hteo jeste da napravim pdm stereo mikrofon, i napravio ja to ali nikad ga nisam prikljucio da probam jer sam to radio preko hdmi kabla i verovatno to nebi bilo dobro jer kabal bi uneo izoblicenje pdm-a na kraju hdmi kabla, pa sam odustao, ali kasnije sam razmisljao da napravim tako sto bi odmah do 2 pdm mikrofona postavio ct7601 kao usb out pa direktno preko usb-a bi to moglo da radi verovatno super i imalo bi se i napajanje preko usb, ali eto nikad to da probam napraviti. Moram jednom prilikom da orvorim onaj Cosmos ADC da vidim kako su napravili usb kao izlaz, na koje pinove, tu bi mogao i fw od Cosmosa da se iskoristi bez ikakvog ganjanja oko programiranja, samo treba videti koji pinovi su upotebljeni pa nacrtati jedan pcb-cic pa probati to napraviti. Sa nekoliko takvih mikrofoncica, na primer jedan na bubnjevima, jedan na sta ti ja znam nekom drugom instrumentu moglo bi to da se kasnije sastavi u dsd1024 na primer : )
Edit: sta je tu jos dobro kod ovog koncepta, moze u letu da se preskoci recimo bubanj, preskoci glas, ili neka druga traka koja je u sklopu miks trake, pa umesto recimo bitstream bubnjeva ukljucis povorku 10101010... kao da je prazna traka, menjas sta hoces u letu. A sve mozes poonovo da raspakujes bez gubitna jednog jedinog bita, sve moze da se vrati u original : ) |
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 4 Guest(s)