Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Bravo, Bobane! Lepa tura. Smile Hvala ti na vraćanju u mladost:
Dok sam držao guvernal, retko koji vikend da je promakao bez ture: početna stanica Stara Pazova, odredišta Obedska bara, Stražilovo, Iriški venac, Borkovac, Pavlovac kod Rume, Novi Sad, Subotica, V. Remeta, Čortanovci, kružna tura Banovci-Belegiš-Surduk-Slankamen-Karlovci-Inđija, nekad asvaltom, najčešće poljskim putevima i vrhom brda ka Fruškoj...
Čak i kad sam se oženio, postavio korpu na guvernal, ćeru u korpu, suprugu kao podršku, pa tura preko Petrović salaša ka Surduku, prelaz preko Poštarskog druma od M. Terezije, ka Dunavu, pa pored Dunava uzvodno ka Slankamenu, pa grebenom Fruške gore ka Inđiji i Pazovi...
Eeeh, kad se samo setim... Smile mi mladi, ćera zaspi u hladu, a mi, ta šta bi drugo mladi i radili, uživali, što u pogledu, što jedno u drugom Smile Nema tome ni 40 godina...
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
[Image: attachment.php?aid=46831]

Attached Files
.jpg   ojthghjlhz.jpg (Size: 55,88 KB / Downloads: 86)
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
zna li neko od vas koliki je napon napajanja Kotec KA800 pojačala? nikako na netu da nađem šemu ni bilo koje druge tehničke podatke...
Reply
Lateralci? Lepo Smile

http://www.hifi-forum.de/viewthread-220-7409.html

Za tu snagu ne verujem da je ispod +/-65V. Elkosi su na 100V, možda čak i više od 65V.
Reply
Klasicna sema za 2sk135 -2sj50, u ovom modelu su exikon.
Ne bi me zacudilo da je napon napajanja na granici za tranzistore.

Moja greska, exicon su 200v, sto bi bilo mnogo.
Ne brini oko napona napajanja, samo dobro hladjenje i gas.
Reply
[Image: attachment.php?aid=46855]
zet Audiofil

Attached Files
.png   zet Audiofil.png (Size: 247,63 KB / Downloads: 36)
Reply
htedoh da ga preturim u Borinu Sigmu,ali prvo nisam siguran da li bi ovo bile dobre zamene,a i sad vidim da bi tu trebalo preko pola ampera mirne struje za oba kanala što je pri +/-70ak V jako teško ohladiti.
Reply
Da da, 100mA po paru da bi radio kako treba.
Dobar je za donora, moze nesto sa po jedan par u izlazu.
Ovi exicon su direktna zamena za 2sj-2sj, ali i nije bas tako , jer nekima je prooscilovalo sa exicon.

To oscilovanje ovde ne vazi jer je vec tako uradjen.
Ja sam experimentisao sa 2sk-2sj i nije mi se svideo zvuk.
Ali to je stvar ukusa.
Jesi li ga pazario?, ima ih na D oglasima.
Reply
Pa to ti je otprilike standardna mirna struja za lateralce. Hafler DH-200 ti radi na sličnom naponu i mirnoj struji i nije to nekakvo veliko pojačalo sa ogromnim hladnjacima. Druga je stvar ako imaš nekakve hladnjake za AB klasu sa bipolarcima onda bi to moglo biti na knap.
Reply
Komšo, i ovde je siromašno urađena pobuda, kao i kod mene u HH 200, i on čeka da postane Sigma... Smile
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
Te šeme da se zaobidju i da se uradi pojacalo sa pravim tranzistorima u pobudi.
Ja sam razbucao HH M900, samo zbog ogromne mirne struje (4 para po kanalu), bez opterecenja za 10- 15 min ukljuci ventilator.
Nije bio  za sobno slusanje.

Attached Files
.jpg   20250814_131004.jpg (Size: 2,4 MB / Downloads: 7)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 27 Guest(s)