Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Electronics WorkBench - alati koje treba imati svaki elektronicar
I ovo je interesantno, samo da je jos kompatibilno sa jbc vrhovima, po obliku je identicno kao jbc vrh ali znaj ga dali je kompatibilno.

https://www.fnirsi.com/products/hs-02?va...2249134298
Reply
Alientek T90B sa Voltme GaN 140W chargerom Usbc to Usbc kablom koji se dobija 100W sa voltme punjacem a moze podnjeti 5A struje je najbolja kombinacija za C245 vrhove. Tu bih stavljao AiXun C245 original vrhove jer si jeftiniji od JBC vrhova a vrhunske su kvalitete i traju dugo.

Ali problem sa svim tim usb lemilicama je da im vrhovi nisu uzemljeni preko usbc konektora pa se preporuca powerbank za izolaciju vrha ili mali usbc to usbc adapter koji se spoji preko zice na uzemljenje u uticnici.

Problem je sto nijedan gan adapter(npr voltme 140W gan) nemaju utikac za uzemljenje nego imaju samo L i N. I onda nemamo uzemljenje ni na vrhu.

Pisao sam AiXun da iskopiraju T90B jer da se koriste u njihovoj lemilici AiXun vrhovi.

I pisao sam Voltme da upgradaju voltme 140W gan charger tj da dodaju earth pin na ac utikacu i spoje sa usbc konektorom na punjacu.

Ali kinezi ko kinezi, njima je profit bitan i nece oni to da urade jer im iovako ide dobro prodaja.

Tako da ako ikad ovo usavrse ove bulky lemne stanice odlaze u proslost.
Reply
I kablovi su tu bitni ako zelis i ergonomsku rucku i mekan kabal, na primer kod originalne jbc rucke kabal je toliko mekan da bukvalno nema uticaja prilikom lemljena. Sve ima svoju cenu. Nisam probao dali neki od vrhova koji nisu C245 mogu u T245 rucku, mada planiram da kupim i tu manju ruckicu Aixun i par vrhica C210 cisto da probam dali ce da radi u mojoj stanici
Reply
Sto ne vidis neku gasnu za teren? Ja imam ovakvu https://www.mikroprinc.com/sr/proizvod/l...rofi-gasna , sve je ok samo joj je otisao onaj deo sto baca varnicu, ja to zovem peckalica, a drugacijeg je oblika od ovih peckalica sto su u upaljacima, kod upaljaca ima sa donje strane onu malu izbocinu gde ide zica i ne moze da se umetne umesto ove peckalice a nigde ne mogu da nadjem takavu originalnu peckalicu da nema tu zicu dole i to izpupcenje. Kod Erse ne vidim da postoji to kao rezervni deo, pa sam morao da budzim tako sto sam probusio tu rupicu na to specijalno mesto gde se prenosi varnica i to sad kad hocu da upalim uzmem ovu klasicnu peckalicu iz upaljaca i uguram zicu u tu rupicu i tako je palim. : ) Inace spolja ne moze da se pripali lemilica, moze ali je problem sto onda drugacije baca plamen, baca ga spolja dok se vrh ne zagreje i uvuce plamen unutra. Inace ovako nije losa, vrhovi klasika, dve tri godine i kanta, ima rezervnih da se kupe. Ta lemilica ima i deo pa da je koristis kao duvaljku, radi posao i kao duvaljka. Mozda ima i jeftinija neka i bolja sta znam meni je sasvim ok.
Reply
Nije mi hitno, pricekat cu nove modele, a nadam se da ce izaci krajem ove godine.

Takodjer cekam i nove modele 60k dmm, zadnje iz 2013 su ut171b, ut181a, bmm788bt, bm789, fluke189 i hioki dt4282.

Joe smith je na yt prije par dana testirao skupi dt4282 i otisle su dvije zener diode u zastit a dmm je cijena 400eura i nema baragraph i glomazan je ko i svi dmm.

Uni-t a i drugi imaju sad nove stvari koje guraju dmm+osciloskop+fg

Npr ut81d+ ali osciloskopi su igracke prema desk osciloskopima tako da s vremenom sve se ide na minijaturizaciju elektronskog laba
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)