09-23-2025, 10:36 AM
PCB
|
09-24-2025, 10:28 AM
E da, pošiljka je išla Air Registered i na adresnici nigde nije bila naznačena vrednost slanja ($25.28), samo vrednost pločica ($12.00). Odavno nisam naručivao pločice pa sam zaboravio kako to ide kod JLC.
09-24-2025, 10:48 AM
Ovo je odlično prolazno vreme za Srbiju, bar što se tiče Niša. Pošiljka Air Registered relativno brzo stiže China-Srb, ali recimo ovde u Nišu skoro redovno pošiljka bude na carini od 10-15 dana. Vrlo retko ispod 10 dana.
Što se tiče Fedex-a, par puta sam tako poručivao i nema zadržavanja na carini, odmah istog dana pri pristizanju u BEG, kreće dalje, odnosno narednog dana bude za Niš. Uvek bude naplaćen PDV, a uvek se trudim da roba na pošiljci bude ispod 50Eura. Nema procedure carinjenja. Fedex mi je bio svega par dolara skuplji od Air Registered u JLCPCB.
Da, tako je. Znam da carina u Nišu ubija, čitam neke teme, žale se ljudi oko zadržavanja i obračuna. Fedex bude povoljniji oko težih paketa, ali naplate PDV, dok kod AR može da prođe, al ne mora da znači. Relativno mala razlika na sume do 50 eur.
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 3 Guest(s)