Bome lijepa gnjavaža. Zato nema šanse da kupim od kineza bilo što skuplje od nekih 100 dolara.Nije mi se desilo puno puta da paket ne stigne, ali u tim slučajevima imam isto iskustvo kao i ti. Svi se prave gluhi,glupi i ne znaju ništa, i naravno da ne dobijem lovu nazad,a iznosi su do možda 10 dolara.
Nisam vidio da si na kraju napisao što je sa ovim kinezom, jel bilo pojeo vuk magare ili si nekako dobio pare nazad?
Ja ganjam "novi" mobitel već par godina, pogledam tu i tamo što ima i uglavnom završi na tome, bez ikakve kupnje. Svi ganjaju nekakve rimske cigle od mobitela koji im služe za sve u životu, a ja sam dijametralno suprotan. Meni treba mali i lagan mobitel, sa naglaskom na mali,jer mi služi isključivo za pozive i uključim navigaciju tu i tamo i nema šanse da imam uključen internet na njemu. I-šrot ne dolazi u obzir jer i da imam para za to Applovo čudo ne dam ih. Nekih 7-8 godina koristim samsung S4(da,niste krivo pročitali, niti sam ja krivo napisao). Kako me u zadnje vrijeme zeza jer onih par aplikacija koje imam instalirane više ne podržava, a i nekada gubi vezu jer izgleda da mu se ne sviđaju nove frekvencije,novi standardi za komunikaciju sa tornjevima.
Uglavnom prijatelj mi predložio samsung S21 i nikako da se u blizini na nekom oglasniku pojavi dotičan ili ako se pojavi cijena je dosta iznad prosjeka. Uglavnom neki dan mi iskoči oglas za S22, rekoh da pogledam što je to, kad ono čak i malo manji od S21,a noviji. Nazovem ja čovjeka, dogovorimo sastanak,pregledam mobitel, izgleda kao nov, nikada otvaran,razbijan i sl. Kupim i sada sam miran sljedećih 10 godina. Jedino što mu izgleda baterija lagano gecrk, ali to je potrošna roba i očekivao sam da ću je trebati zamjeniti.
Da li je otvaran ili ne, ne znam kako bi to moglo da se obicnim vizuelnim pregledom ustanovi, a nisam cuo da se neko koga ja znam usrecio zamenom baterije na Samsungu, sretno !
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Za tu lovu koju sam izgubio na AE plus koliko sam u lokalnom ducanu platio poco f7 kad se zbroji cifra je malo manje od 1000eura, ili ti ko da sam kupio iphone.
Sa AE sam narucio 28.6 mobitel jer je u kini sluzbeno izasao 26.6 pa ga niko u EU nema na skladistu.Zato sam narucio iz AE.
Lekcija naucena i dalje sa AE narucujem samo maskice za mob, zastitna stakla i ne vise i skuplje od 25eura ako bas moram.
A baterija me drzi dva dana jer je 6500mAH i balanced je stavljena brzina. Dok stari mi 10 lite 5g je bio na battery saver i punjenje 2x na dan.
Ekran ogromaan, bezzels je 90posto ekran zauzima povrsinu velicine uredjaja, cpu brz (ne igram igrice pa nemam problem sa pregrijavanjem) a flas je ufs4 tj duplo brzi nego prije sam imao ufs2.0.
Hyperos mi se jako dopada jer ima brdo opcija, vrhunski ux i update brzo stize za os. Cista kopija od osx.
Koristim xiaomi od 2017 godine sa mi 5c pa 2020 na mi 10 lite 5g i sada 2025 na poco f7 a 2030 na poco f12 koji je biti svemirski brod haha.
No cilj ovog mog posta je da upozorim buduce kupce da kupuju lokalno a ne na AE jer kinezi ne zezaju za par eura nego za brdo love.
Ja naucio na tezi nacin ali bar sad da skratim gubitak koliko mogu, tj imam na prodaju poco m7 12gb 256gb purple i stari xiaomi mi 10 lite 5g 6gb ram 128gb rom i na poklon xiaomi mi 5c najtanji mobitel od xiaomija.
(Yesterday, 04:06 PM)savan Wrote: NIsi trebao da kliknes na dugme da si primio paket!
Nisam kliknuo da je pakwt stigao, cim sam snimio video otvaranja da je unutra krivi jeftiniji mobitel otvorio dispute i pisao prodavacu.
5 dana kad otvoris dispute imas da prilozis doksze, slike, video otpakiranja i ako prodavac odbije return and refund AE uskace u raspravu i donosi finalnu odluku - no refund.
Nakon toga AE zatvara daljnju zalbu na dispute i AE stavlja da je paket stigao i da je urucen.
Kad idem na tog prodavaca da stavim u korpu bilo koji proizvod da vidim da je prevarant kad idem na placanje pise mi seller has blacklisted you for this purchanse
Please contact seller to unblock you.
Nisam mislionnaruciti i platiti ponovo mobitel nego da vidim da me blokirao i da je prevarant.
AE nakon disputa stavlja uvijek da je narudzba isporucena dobio ti dispute ili ne.
A one lazi na prodavacevoj strani od AE 30 days buyer protection od kad dobis proizvod i ako nisi zadovoljan ili dobio krivi proizvod da imad pravo na return and refund su laz.
Takodjer na reddit pisu ljudi vratili robu nazad AE i opet dobili no refund iako je AE dispute obecao prije da nakon slanja nazad prodavacu kad dobije nazad paket dobije kupac full refund.
Kupujem od AE od 2011 i do sad nisam imao nikakvih problema, a potrosio sam od onda 5000eura.
Ja stavio krivi uredjaj poslani i uz sve dokaze, slike, video otpakiranja oni promjenili u AE razlog paket nije bio prazan umjesto da su ostavili da je krivi uredjaj poslan u paketu.
I onda based on your evidence not enought proof and return and refund rejected.
A na slikama i video otpakiravanja se vidi da se vadi van poco m7 u zutoj kutiji i pise na kutiji poco m7 pro 5g a ja narucio i platio poco f7 black u crnoj kutiji.
AE team vara ljude i mjenja razloge dispute da ti uzmu lovu.
I naravno ako odes na online help samo chat bot eva, nema sanse da dobis zivu osobu za chat da ponovo posaljem dokaze.
A za zalbu imas apeal u zatvorenom dispute gdje pise thank you for your apeal i niko nista ne odgovara i blokiran si na AE. Jedino trgovcu mogu pisat a on se pravi lud.
AE je unatoc mojoj zalbi promjenio razlog iz krivo poslani uredjaj u prazan paket kao razlog da mi uzme novce i pustio novce prodavacu koji sad ima par dana super cijene, dobijes poklone sve skoro pa djaba. Kupci kupuju placaju a ovaj fino se bogati i salje jeftine pokvarene stvari a nekom i prazne pakete. AE dispute odmah odbija reklamacije kupaca diljem svijeta i prodavac zaradjuje fine novce.
Sad je carnival akcija prodaja kod tog kupca
A chargeback radi sako u usa jer visa je u usa i uk, za eu nema chargeback jer banke nemaju zaposlenika da pregleda dokaze kupca i prisilno vrati novce sa AE nazad kupcu.
I banke zaradjuju provizijom kad kupac preko njih placa i kupuje kod AE pa se nezele zamjeriti.
Eto samo upozorenje da sa AE kupujte jeftino i sto kupite stize ili nesto drugo ili od 5 komada 1-2 komad pokvareno. Dakle narucite iz AE samo ono za sto mozete izgubiti novce.
10 hours ago(This post was last modified: 9 hours ago by savan.)
To nkako nije dobro ako je tako kako kazes, katastrofa. Treba placati preko PayPal jer postoji buyer protekcija pa onda moze da se otvori dispute na PayPal pa preko njih onda dalje u ovakvim situacijama. Ali pazi niko ne garantuje ni da ti on nije poslao odgovarajuci paket, vrlo lako da se na carini desavaju lose stvari, niko to ne garantuje sta je tu u pitanju. Ja nebi to prepustio slucaju, probaj da kontaktiras Alibabu, Aliexpress... itd mejlom, budi uporan, salji svaki dan dok ti ne odgovore! Zali se i da su ti zatvorili dispute i pustili novac prodavcu, sve im detaljno objasni, ima uvek neko od postenih ljudi koji ce da ti izadje u susret!
Da, za skupe stvari samo PP. Mislim da može na AE, ali takođe postoji opcija da prodavac ne prima novac tim putem.
HyperOS 1/2 je gg. Otključao fon i ubacio Lineage 22.2 A15. Razlike u radu su drastične, AI volim stock sistem. Baterija traje i 3 dana zavisno od korišćenja. Xiaomi je postao veliko g i krenuo da ne objavljuje source za kernele. Fon je RN 13 4G NFC 8/256, platio u MTS 50 eur - neki popusti i 3 fona po 5k dinara.
Hvala savane, probao sam sve to. Jednostavno dobim mail da je prigovor na zavrseno disute zaprimljen i dalje nista, nema odgovora i ignoriraju me.
Zvao i na telefon aliexpress i banku i tu samo kazu dispute je zavrsio i dokaz otpakiranja ne priznamo.
Sve je na video otpakiranja fino se vidi svaki rub paketa, adresa broj za pracenje i otvaranje paketa.
Kako sam ja mogao staviti u paket poco m7 kojeg nemozes kupiti kod nas jer je proslogodisnji model a na kutiji tog poco pise kineski?
Poslat cu na dispute sa drugog maila da mi odgovore ali vidjet cemo.
Sto se tice paypala tu sam citao na redditu da vecina dobi novac nazad uz dokaz video otpakiranja ali ja sam platio visa debitnom karticom a imam i paypal.
Imam taj poco novi m7 koji mi je poslao krivi pa njega cu prodat a ako ovi sa ae nedaju nista od odgovora i barem partial refund ako nedaju full refund onda barem da pretpim manju stetu.
Ukupno me taj 343e plus 100e carina i pdv i 2e mjesecno banka izaslo 445e a ovaj poco m7 12gb 256gb purple ako prodam za 200e bit cu u minusu 245e. To je ipak laksa cifra nego 445e.
Tih 445e kako sam citao u drugoj temi je plaća radnika za cijeli mjesec.
9 hours ago(This post was last modified: 9 hours ago by savan.)
Budi uporan, tu je neko debelo u nekom dilu, salji na vise mail adresa, neko ce valjda posten da se zainteresuje za to. I naravno obavezno ostavi komentar tom prodavcu, napisi sve najgore sto ti padne na pamet.
(9 hours ago)Boban Wrote: Da, za skupe stvari samo PP. Mislim da može na AE, ali takođe postoji opcija da prodavac ne prima novac tim putem.
HyperOS 1/2 je gg. Otključao fon i ubacio Lineage 22.2 A15. Razlike u radu su drastične, AI volim stock sistem. Baterija traje i 3 dana zavisno od korišćenja. Xiaomi je postao veliko g i krenuo da ne objavljuje source za kernele. Fon je RN 13 4G NFC 8/256, platio u MTS 50 eur - neki popusti i 3 fona po 5k dinara.
U pravu si za custom rom, no ja volim hyperos naviko na njega a i sve mi radi. Neznam dali na custom rom rade erste netbanking tj george.
A cijene za koje si kupio mobitele su super, platio jeftino a dobio vrhunske mobitele.
Baterija meni za sada drzi 56h. Kad sam usao u menu baterija pise poruka ispraznite baterija dok se mob ne ugasi i napunite do 100% kako bi hyperos kalibrirao bateriju i znao koliko je baterija puna u svakom trenutko i duze trajala baterija.
Sad sam jednom punio mob od 0% do 100% , jos 4x to ponovim i onda ide punjenje od 20 do 100% jer baterija ima 1000 ciklusa punjenja prema specifikaciji proizvoda.
mislim da ce duze da traje baterija i da ce da me drzi 5godina onda ide novi mob, jer na starom mobu je bilo 500ciklusa i za 5 godina baterija je na 78posto i jos radi.
Tako da ovaj model sam cekao dugo da naprave i jakoo sam zadovoljan samo da cijena sa 461e padne na 320e i mislim da bi puno ljudi ga kupilo.
Antutu benchmark ima 2000000 bodova i brzi je od samsung s24fe.
Al mene igre ne zanimanju htio sam brzi cpu ram i flash da rad u osu radi brzo i fluidno...stari mob je imao antutu 333000 dakle bio je 7x sporiji i vec je zapinjao kod web browsera i vise otvorenih aplikacija, sada sa 12gb plus 6gb flash extended virtual ram ima slobodno uvijek 7gb rama.
Ja prezadovoljan sa mobom, topla preporuka kad mu padne cijena ispod 350e.
9 hours ago(This post was last modified: 9 hours ago by savan.)
Kad otkljucas bootloader tvoj telefon vise nije "trusted" pa tako ni aplikacije koje zahtevaju trust nece da rade! Inace Lineage je odlican rom ali nije za ove stvari koje traze trust.
Oni tebi fakticki nisu ni ostavili opciju da automatski vratis paket jer su kliknuli na dugme da puste novac prodavcu, nek ti to bude prvi argumenat da ti objasne zasto su to uradili. Sumnjam da je tako velika kompanija dozvolila sebi da padne na ovkvim stvarima, zato mislim da i dalje imas sanse da ispravis tu nepravdu!
- viber
- whatsapp
- opera web browser
- weather widget
- erste bank georga
- gemini, kazem hey google i kazem kaj da radi trazi
- aliexpress apk surfanje pregledavanje artikla akcija
- gledanje preko mxplayera filma i screen mirroring na smart tv
- i jos 5 aplikacija u pozadini
Sto kazes jel to ok za 6500mAh bateriju Si/Carbon tehnologije izrade baterije?