Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interesantni, poucni i zanimljivi klipovi
https://youtu.be/RxmbuSdB0oo?si=pcoRkcGk3JEDhrr4
Reply
https://youtu.be/dnv-R-J0BpE
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Koliko je covek jak da je pomerio ceo auto polugom : ) Nisam skontao sta je merio ovamo?
Reply
možda silen blokove?
2016 sam prisustvovao tehničkom pregledu vozila, Opel Astra je bila u pitanju.
kao i kod nas osoblje navozi automobil nad šaht i tu kreće provera, jako slično kao kod nas sad,ali sa tom razlikom što si tamo mogao da gledaš i pratiš tehničku proveru ali sa određene distance (kod nas sad može da se posmatra tehnički pregled ali preko tv-ekrana i / ili iz druge prostorije kroz staklene površine, barem tamo gde ja vozim automobil na tehnički pregled).
u Belgiji postoji jedna specifičnost a to je da u određenom trenutku automobil dolazi do tačke gde se na točkove bočno pričvršćuju praktično mehaničke kandže koje zatim razvlače i skupljaju točkove iznutra ka napolje i spolja ka unutra. tom prilikom se mere određeni luftovi uz silen blokovima u slučaju da postoje. i to radi mašina a ne čovek polugom.
pored toga postoji test valjanosti amortizera gde se točkovi dohvate odozdo čvrsto i naizmenično se (opet mašina) cimaju gore dole i na neki način mere ispravnost tih amortizera.
ono što mi je naročito bilo interesantno je da oni (kako su mi rekli) testiraju sve, svetla za maglu, valjanost brisača, prskalica za brisače i ako ne postoji tečnost u sistemu za brisače može se pasti na tehničkom pregledu. dodatni tehnički pregled se plaćao nešto oko 25 EUR. najjače mi je bilo kad sam čuo da testiraju čak i radio-uređaj u kabini vozila i ako je on neispravan ne može se proći tehnički pregled.
doslovno svaki uređaj koji postoji na automobilu mora da funkcioniše. niko ne kaže da ti moraš da imaš svetlosnu grupu za maglu, niti radio uređaj - ali ako ih imaš moraju da rade ispravno inače se ne može proći tehnički pregled. razlog - bilo koji neispravan uređaj u vozilu smatra se rizikom za bezbednost tog vozila.
a ovaj lik što je polugom pomerio auto - voleo bih da znam od kojeg materijala mu je sačinjena kičma... 😲
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: yugaja, 1 Guest(s)