Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Ja nisam popio coca colu ima 10 god, sad sam popio par casa kad sam fizicki radio oko kuce i mogu reci da je limunada radler najbolji!

Od coca cole imam probleme sa srcem, stuca mi se i osjecam ko da cu infarkt dobiti!

Cocacola je kao i energ drink smece koje ti moze ugasiti zivot.

Bavim se malim nogometom igram 3x tjedno svaki put po 1,5h i voda je zakon za sportase, sva ostala slatka pica rade probleme sportasima
Reply
Evo bio sam u maloj subotici na pizzi, fina ali fali gljiva....

Cijena 9,80e za veliku pizzu.

Attached Files
.jpg   IMG_20250610_174622.jpg (Size: 3,06 MB / Downloads: 23)
Reply
(06-10-2025, 06:45 PM)ronovar Wrote: Ja nisam popio coca colu ima 10 god, sad sam popio par casa kad sam fizicki radio oko kuce i mogu reci da je limunada radler najbolji!

Od coca cole imam probleme sa srcem, stuca mi se i osjecam ko da cu infarkt dobiti!

Cocacola je kao i energ drink smece koje ti moze ugasiti zivot.

Bavim se malim nogometom igram 3x tjedno svaki put po 1,5h i voda je zakon za sportase, sva ostala slatka pica rade probleme sportasima

Slažem se.
Reply
ima da živite kao kornjače sa Galapagosa.
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
KokaKola je zlo! Nekad bude daj sta das kad nema nista drugo ali uglavnom se pokajem sto sam je popio! : ) Jedina koja onako nije losa jeste u limenci, mada daleko je to od dobrog pica. Uospte nijedan gaziran sok ovde kod nas mi se ne svidja, mozda jedino Tonik, sv ostalo je toliko slatko da je to neverovatno, budem jos zedniji. Ali zato Lav Premium, Zajecarsko i Niksicko, to uvek mogu : )

Edit: Setio sam jos jednog pica koje sam jedno vreme svako jutro pio, Guarana! Sve dok pre nekih mesec dana sasvim slucajno, nesto sam jeo i onako ajde sa Guaranom da promuckam usta, cujem neko sustanje po zubima kao da sam sasuo kiselinu u usta i ne prestaje, tako sam se uplasio da je vise ne pijem, omakli sastojci majtorima, probusila im se kesa kad su dodvali neki od sastojaka verovatno : )
Reply
Sok od koprive,bazge,limunada,čajevi. Ne sjećam se kada sam kod kuće uopće popio bilo što iz plastičke/tetrapak ambalaže. Jedine plastične boce koje imam su one od mlijeka. Pivo, samo u staklenim bocama na kauciju. U britiji budući da ne pijem kavu uvijek naručim đus ili po zimi opet čaj. Smile
Reply
Quote:Formula napitka je bila kreacija dr Džona Stita Pembertona, prvobitno je osmišljena u formi tonika za razne bolesti, a sadržavala je i alkohol i kokain.

Doktor Pemberton je inspiraciju za svoj napitak pronašao u francusko-korzikanskom vinu od koke – Vinu Marijani, ali njegov recept je dodatno uključivao afrički orah - kolu, kao izvor kofeina, kao i oko 3,5 grama kokaina iz lista koke. On, naravno, nije imao pojma da će njegov proizvod, koji se prodavao u apoteci pod nazivom „Eagle Drug and Chemical House”, u Kolumbusu, Džordžija, SAD, prerasti u gigantsku kompaniju i industriju, koja će preplaviti čitav svijet.

Pukovnik Konfederacije Džon Pemberton, ranjen u Američkom građanskom ratu i zavisnik od morfijuma, diplomirao je medicinu i započeo potragu za pronalaženjem zamjene za problematičnu drogu.

Koka-kola nije bila Pembertonov prvi recept. On je 1885. predstavio „Francusku vinsku koku”, alkoholno piće koje je prodavao kao tonik za nerve i lijek za glavobolju.

Ubrzo pošto je predstavio svoj proizvod, međutim, usvojen je zakon o zabrani alkohola i Pemberton je morao da razvije bezalkoholnu verziju. Tako je smislio preteču Koka-kole.

Izvor
Reply
Moj komša je bio zavisnik od cole. Gotovo je pio 2L dnevno. Završio je u 40 i nekoj godini.
Reply
(05-31-2025, 04:38 PM)savan Wrote: Lepa transmisija! Kako zvuci, jel bolja od crnih?

Sad tek vide. Nije transmisija vec tqwt.
Generalno fino nadmetanje.
 Tqwt Castle  malko detaljniji i otvoreniji, lepo secuju detalji, bas poprilicno nisko i lepo definisan,
 Visaton Starlet G veci bas u 50-ak litara se fino oseti , volumen veci i osetniji, srednji i visoki lepi nenapadni , sad malko manje detalja ali sve je ujednaceno, 
 Svaki na svoj nacin pleni, po meni nema neke velke razlike, ako vise slusate jazz, klasiku , bluz , vokale Castle je fenomenalan za tu cenu i velicinu kutije i drajvera, Visaton  je bolji izbor za mozda moderniju muziku gde treba vise basa i gde je veca prostorija, mada i ostali zanrovi uopste ne zaostaju
Reply
Gimba, ako ti trebaju tunel diode ,mozeš ih dobiti u avgustu, imam ih negde na nekoj ploči .
Reply
(06-14-2025, 09:32 AM)Zoksy Wrote: Gimba, ako ti trebaju tunel diode ,mozeš ih dobiti u avgustu, imam ih negde na nekoj ploči .

Hvala Zoksy, dobio sam od Goše ceo Tek 475. I ja imam 475 tako da mi se to baš namestilo. Hvala i Goši još jednom.
Reply
Gimba
Super, znači biće mašina.
Reply
Eno na Prvoj u Nikad Nije Kasno sviraju od Metalike Enter Sandman, jako dobro skinuto! : )
Reply
54-ti minut! Mnogo dobro odsvirali i pevac dobro otpevao

https://www.youtube.com/watch?v=KySwovHD_uY
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)