Threads: 51
Today, 10:14 AM
(This post was last modified: Today, 10:15 AM by Bocko.)
Savane, što se tiče strugića, imam godinama nemački EBK400, gde je 400W jačina asinhronog motorića... Radim na njemu dizne za plinske šporete, neke manje prelaze od mesinga...
Za gus i gvožđe se već buni i tu je "špon" oko 0,1mm, dok kod mesinga ide i do 2mm...
Za inox, eee, tu je tek igranka...
Radim ja i veće komade, kontra paknovima a imam i plansku glavu... Al ide sporooo...
Taj što si linkovao nema baš zupčanike za sve korake, a za colovne nema nikako, nedostaje zupčanik od 127 zuba...
Šta bi ti radio?
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti
Dovoljno jako!"
Threads: 28
Today, 11:06 AM
(This post was last modified: Today, 11:09 AM by savan.)
Nesto se dvoumim oko izrade zvucnika, ne znam, ne isplati se muciti, mislio sam da bi mozda moglo da izadje jeftino izrada magneta tako sto bi T deo pravio iz dva dela, prvo od plocevine 6-10mm to bi moglo jeftino da se radi na laseru, i onda drugi deo od punog valjkastog preseka da se secka na meru i nabije presom i eventualno malo zavari, to bi moglo vrlo jeftino da bude, i onda bi samo malo to na strugu doradio, njime bi mogao i da nacentriram prilikom spajanja lepkom. Ali sta znam, nije ovo skupo a nesto mi je previse jeftino da bi to bilo dobro, video sam ostale njegove oglase, ima neki strug od motorica 12V i tako ga je nahvalio u opisu kao i ovaj da mi dolazi pod sumnju da to valja, verovatno da nije dobar. Kad malo bolje razmislim, sta mi uopste treba strug. Isto i za izradu zvucnika! Ne isplati se!