Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Mala dopuna: po aktuelnom ISO standardu, jedinica apsolutne temperature je Kelvin, a piše se K.
Ranije se pisalo °K, što se čitalo "stepen Kelvina".
Reply
[Image: attachment.php?aid=45275]

Attached Files
.jpg   same.jpg (Size: 125,34 KB / Downloads: 459)
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Sve i svašta se može od kineza za neverovatne cifre...

Clone Dartzeel NHB-108 Hi-End 300W HiFi Stereo 2.0 Channel D5Pro Power Amplifier

https://www.aliexpress.com/item/1005006693180808.html

Ovo dođe na vrata za oko 700 eur sa svim dažbinama. Čitam iskustva ljudi koji su kupili, svi oduševljeni, uređaj besprekoran. Ima i nekih merenja na YT, ovaj klon i original, nema razlike.
Reply
Ovakve postove ( predloge za dobru kupovinu sa ...) bi trebalo odvojiti u posebnu temu da ne potonu u moru SVE(ga) i SVA(čega)ŠTA
Reply
(03-30-2025, 12:01 PM)Sir Oliver Wrote: Ovakve postove ( predloge za dobru kupovinu sa ...) bi trebalo odvojiti u posebnu temu da ne potonu u moru SVE(ga) i SVA(čega)ŠTA

tu 
tu 
ovde
ovde
ili možda
a najbolje ove tu: samo ne neku novu,please...
Reply
[Image: attachment.php?aid=45298]

Attached Files
.jpg   penzija.jpg (Size: 18,52 KB / Downloads: 267)
Reply
Niko ne reaguje na moj status?!
Reply
misliš "matorac" 😁
Reply
(04-04-2025, 05:41 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: misliš "matorac" 😁

Ma "matorac" odavno a sad i u PUPS
Reply
U zdravlje da je sto duze trosis.
Reply
(04-05-2025, 08:35 AM)Sir Oliver Wrote:
(04-04-2025, 05:41 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: misliš "matorac" 😁

Ma "matorac" odavno a sad i u PUPS

hm.... pretpostavka 1 bila je status na forumu "Senior member".

pretpostavka 2: otišao si u penziju?

ako da - neka u zdravlju potraje!
Reply
Potrefilo se 1 i 2
Reply
Big Grin 24 113
Reply
Želim da napravim Chorus efekat za bas gitaru, imam tu kojekakvih procesora i gluposti ali to mi je sve kabasto i maltene ništa i ne koristim... Dali postoji "moderniji" način napraviti ga ili vijati MN3007 (i gde)? Jesam guglao ali nemam blage veze šta je od tih šema ispravno. Za sada MN3007 i CD4046 kombinacija mi je i najzanimljivija ali i koristi delove simnjivog kvaliteta u 2025. godini.
Hvala
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Razmišljam da kupim još jedan SSD M.2 hard-disk, skoro sam popunio sve ove moje interne, treba mi prostora za neke probe, virtualne masine sa linuxom ovo-ono.

I ajd na trenutnom PC da nešto probam, krenem da skidam te neke potrebne fajlove, više gigabajta i problem u startu, internet katastrofa (posebno za praznike), radio je sa recimo 8Mbps umesto 150Mbps, treba mu nekoliko sati za to jaooo ...

I da sam kupio hard-disk iste probleme bi imao.

Odustao sam od kupovine hard-diska i pazario sam drastično pismeniju stvar koja mi isto završava posao ako radi dobro a radi provereno dobro, Hetzner Cloud mali Virtualni ARM64 Dual-core server za 3.5Eur/mesecno i svim mogućim pogodnostima i dodacima oko toga!

Ma gotova stvar koja radi na mreži, meni sve jedno gde mi konzola okačena na koju IP adresu samo da radi! Smile

Umesto u lokalu da se majem sa diskovima i sporim provajderima, to na toj VM radi kao sat šta god da hoću da probam i to probam PA UGASIM kad mi ne treba i to se onda ne naplaćuje, naplaćuje se samo kada rade mašine do maksimalne cene od 3.5Eur mesecno za 24/7 rad na WAN mreži.

https://www.hetzner.com/cloud/
Reply
Ja nisam imao lepo iskustvo za Hetzner, kad sam trazio da obrisu sve moje podatke, tj prvo na uvid, kao sto u ugovoru stoji da imam pravo, nisu ispostovali, i mnogo losa i bahata podrska. Jos uvek cuvam dpa pdf iz 2020 godine. Evo deo prepiske da vidite kakvi lazovi su u pitanju koji trguju sa vasim licnim podacima.

Attached Files
.jpg   2025-04-23_120514.jpg (Size: 131,83 KB / Downloads: 15)
Reply
Dešava se svašta sa raznim situacijama, svi trguju sa svakakvim podacima i to je i dalje "divlji zapad" ali je tako već XY godina unazad, malo i sporo se to pomera, GDPR i te priče, svako se "opameti" kad ih tuže za ogromne odštete i globe i nadoknade ali samo kad se dobije spor, sve dotle je tako kako je, "Take It Or Leave It" (TIOLI Records : )!

Onda idi kod Microsoft i Azure i te priče? Kod njih je bolje to sve? Oni to ne rade??? Big Grin
Oni su to sve i izmislili i dalje rade i dalje trguju i dalje kriju sve to kao Hetzner samo na kvadrat i na kub!

Tako da su ovi još i "dobri za te pare", i tehnika radi, a ovo ostalo je sve MATRIX pa kako se ko u njemu snadje!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 40 Guest(s)