Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravo stiglo
Za baš tanku žicu postoji jedan drug način, ali isto ovisi koliko je kvalitetno lakirana. Nanese se na vrh lemila tinol i sa njime se propali lak. e sada tu se potroši dosta tinola jer se naravno tinol zaprlja sa lakom. Možda bi se moglo recimo u nekom tvrdom drvetu izbušiti plitka rupa di se stavi tinol kojeg se grije sa lemilom, doda se malo fluksa i onda u to umoči žica.
Ako radiš to često imaš onih malih "talionica" za tinol koje izgledaju kao lemilo sa malim lončićem umjesto vrha.
Reply
Nekada sam za ciscenje laka koristio nišador u cvrstom stanju. Nece "pojede" svaki lak, ali uglavnom radi. Sad imaju lakovi koje
temperatura rastopljenog tinola "spali", zica u nazivu ima rijec "lotbar" ili nesto slicno tome, zavisi od porijekla-jezika oznacavanja.-
https://www.elementa.rs/proizvod/50538/n...e-lemilice
Nišador je amonijumhlorid NH4Cl.-
pOz
Reply
Neki dan mi stigla poveća količina signalnih tranzistora. Čekao sam da se pojave na lageru u TMEu pa sam onda kupio manje više doživotnu zaslihu za restauracije. A kondenzatori... to sam kupovao zadnje dvije godine kako sam dobivao obavijest na email da nichicon prestaje sa proizvodnjom FG i ES serije između ostalih serija.Zapravo ES se i dalje proizvodi ali nema toliki izbor kao prije. Sada kada vidim trebao sam kupiti još veću količinu ali tu sam di sam. Panasonic FC će ići u većinu uređaja na popravku i restauraciji, a nichicon FG i ES u high end.

[Image: attachment.php?aid=45203]

Attached Files
.jpg   lager.jpg (Size: 146,73 KB / Downloads: 194)
Reply
kao da gledam u novčanik,ili sef 🙂
.
i kod mene stiglo

[Image: attachment.php?aid=45205]

i stiglo

[Image: attachment.php?aid=45206]

ultrazvučna kadica za preklopnike,prekidače i potenciometre,a u flaši je deterdžent-dodatak vodi na biljnoj bazi,neotrovan i bezmirisan - za ukus ne piše a nisam ni probao (mada piše VEGAN) 😁 uglavnom bi trebao da razbija površinsku napetost vode,razgrađuje prljavštine raznih vrsta i sve tako .
BASF prijemnik mi je dugo bio na listi želja na eBay,koštao je 15e i uzeo sam ga za rezervne delove pošto je prodavac naveo da nije ispravan jer ga nije probao. međutim toliko je čist,uredan i ispravan da sam prethodni stavio "na policu rezervnih delova". 27e sa poštarinom-dostavom,dobar rezervni deo 😁
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Gledaš u novčanik i sef i ne pitaj koliko je sve to koštalo...

Super, baš me zanima kako će UZV očistiti te preklopnike. Ako imaš nekakav preklopnik u furdi samo ra rasčlani ga na proste faktore kako znaš u umiješ i postavi slike prije i poslije čišćenja.
Reply
izvinjavam se za mali off ali kratko ću... Porudžbina sa TME jel bilo direktno od njih sa plaćanjem unapred i isporukom nekom službom (takoše plaćen shipping) ili preko posrednika domaće firme uz njihovu proviziju i plaćanje u domaćoj valuti? 
Pitam jer bih naručio jedan paketić vrednosti oko 100eur+shipping ali "plaši" me da zbog naplate postupka carinjenja FedEX/DHL špeditera to od pristojne cifre ne ode u kud sam se pravio pametan itd. ? Možda i po cenu da to naručim iz dva puta da bude <50eur ali dupli šiping samo da troškovi carinjenja ne budu papreni? Hvala Smile
Reply
@Miladin
Khadgar je u zemlji članici EU pa su za njega uslovi drugačiji - povoljniji. Za nas se ne isplati naručivati direktno kada je iznos veći od 50e a opet mali (100, 200e) a transport ide pod obavezno brzim kuririma (skupo + ulazi u osnovicu za carinjenje). Trebalo bi da je povoljnije (svakako lakše) naručiti preko posredničke uvozne firme.
Reply
Upravo tako, budući da sam u EU uživam od koristi "uvoza" dijelova bez da me itko išta pita. Smile

Evo nešto što sam uvezo danas iz Izraela. Čim sam vidio da sam dobio email od carine da će to proći kroz njihove ruke već sam mislio da će mi i na iznos kojeg sam platio i nije baš mali odrapiti tko zna koliko carine,ali izgleda da su se smilovali. Budući da je to iz Izraela očekivao sam da će barem otvoriti paket ali nisu niti to napravili.
Uglavnom danas me dostavljač zove i kaže da ima paket za mene, ja sa čuđenjem pa kakav paket sve što sam naručio je došlo,a ovo je na carini. Kada evo lijepo iznenađenje.
[Image: attachment.php?aid=45214]

Budući da imam 7A19 500MHz plugin koji ima 50R ulaz za njega mi je trebala i pripadajuća sonda.
[Image: attachment.php?aid=45215]

Attached Files
.jpg   Tektronix P6201.jpg (Size: 378,98 KB / Downloads: 66)
.jpg   Tektronix 7903 (20).JPG (Size: 191,94 KB / Downloads: 64)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 14 Guest(s)