Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Poručio sam ipak mesingane šrafove, navrtke i podloške. Pa ću da ih testiram pre ugradnje. Uzeh inbuse, onako lepši su.
Reply
Ja sam čuo da mesingani šarafi budu antene za 5G i 6G pa fataš muziku. Srećom kod nas još uvek nema 5 i 6 G emitovanja Big Grin 
Bolje da si naručio klipse za trancistore, ima gi razni tipovi, razne sorte kačenja, tebi bi išla npr. serija Ficher THFM 
Tu bi bio siguran za odličan pritisak na telo trazistora (60-119 N, zavisno od tipa klipse). 
[Image: attachment.php?aid=44343]
[Image: attachment.php?aid=44342]

Attached Files
.jpg   transistor clip.jpg (Size: 12,06 KB / Downloads: 269)
.jpg   clip-transistors-22.jpg (Size: 8,39 KB / Downloads: 271)
Reply
Ja koliko sam shvatio, @NIXIE se "zabavlja" sa TO-3 kucistima tranzistora. Jedna studija iz 60-tih godina je pokazala da se najveca temperatura javlja na spojevima "kape" i ravnog dijela TO-3 kucista. Plasticne kape lijepo izgledaju, ali odmazu hladjenju
tranzistora.-
pOz
Reply
Joj, znači imaće po dva mesinganca na trancistoru! I ovo za kapice preko nisam sFatio Smile 
Gde li su mi one keramičke perle od SJ50/SK135 da poklonim, dal' su još čitave...
Reply
TO3 su tranzistori, ma praistorija audio uređaja. U kapicama su aluminijumski distanceri preko kojih se ostvaruje konekcija kolektora i šrafa. Opet starinsko rešenje. I onda sva struja prolazi kroz dva čelična šrafa. E to hoću da zamenim sa mesingom. Ima i bakarnih, ali se plašim toga.

[Image: attachment.php?aid=44344]

[Image: attachment.php?aid=44345]

[Image: attachment.php?aid=44346]

Attached Files
.jpeg   F1897978-01.jpeg (Size: 20,04 KB / Downloads: 198)
.jpeg   F1897978-02.jpeg (Size: 27,44 KB / Downloads: 202)
.png   LD189795-02.png (Size: 22,19 KB / Downloads: 196)
Reply
Sta znaci PDP trench?

Attached Files
.jpg   Screenshot_20250128-102417_Drive.jpg (Size: 167,01 KB / Downloads: 22)
Reply
Ima raznih rezultata pretrage. PDP je izgleda skrećenica za sve i svašta. Nekako mi to na ovo najviše liči:

PDP trench IGBT specially designed for plasma display panels.
Reply
Nixie, povadio sam tranzistor sa neke ploče, pitam čisto informativno.

Mozda su ploce bile iz nekog plazma televizora.
Reply
[Image: attachment.php?aid=44594]

Attached Files
.png   pdp.png (Size: 117,07 KB / Downloads: 137)
Reply
Jasno ko dan,hvala.

Attached Files
.jpg   20250128_190238.jpg (Size: 2,21 MB / Downloads: 19)
Reply
Drugari, kojim programom reprodukujete DVD-Audio ISO fajlove?
Iso ima dva foldera:
Audio_ts
Video_ts
Video_ts je prazan a  Audio_ts ima razne fajlove sa različitim ekstenzijama

.jpg   Audio_ts Capture.JPG (Size: 57,27 KB / Downloads: 7)
Neke druge Iso fajlove ( sa Wav-ovima) mi je puštao Foobar (samo ubacim Iso u Foobar) ali ove neće.
Reply
Trebalo bi da može sa 'VLC' plejerom bez nekih dodataka a 'Foobar2000' sa plug-in-om. Ekstrakciju radiš najlakše sa 'DVD Audio Extractor'
Reply
Hvala Niče.
Kakvu ekstrakciju? Ovakav ISO sam "kupio".
VLC (trenutno) nemam pa sam probao Media Player Classic Black Edition ( ide uz Total Commander).
Ima opcija Open ISO. Pustio ga. Sliku nema, a ton ide. Cool Nema mogućnost izbora koncerta i stava ali radi. Ima slajder pa može odoka da se skipuje napred nazad.

Koji plugin za Foobar da nabavim?

EDIT zbog brzopletosti

Skinuo foo_input_dvda
Svira ga  i Foobar  Subi Dubi
Prikazuje koncerte i stavove ali nije raspoznao imena. Dovoljno dobro za sad. Strimuje na WiiM Ultra Zjeee

.jpg   Foobar iso Capture.JPG (Size: 32,57 KB / Downloads: 12)
Reply
ima li neko možda predstavu po kojoj je ovo šemi rađeno;

[Image: attachment.php?aid=44622]

[Image: attachment.php?aid=44623]

sve se vrti oko LM317, pretpostavka je da se radi o stabilisanom napajanju sa podesivim naponom i propusnom strujom - pretpostavka jer sam ga kupio poodavno i za malo para a definitivno ne radi.

mislio sam ako neko prepozna pločicu pa da me uputi na šemu,na uređaju je izlaz iz ampermetra vezan na nogu potenciometra što mi u startu ne uliva pouzdanje da je to pravilno spojeno.
interesantna je spravica i mogla bi biti jako korisna ako se udupla...

Attached Files
.jpg   IMG_20250126_140442_032.jpg (Size: 1,9 MB / Downloads: 36)
.jpg   IMG_20250126_140515_110.jpg (Size: 1,93 MB / Downloads: 33)
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Reply
Pa kod lm317 jedan kraj potenciometra je spojen na masu. Možda je i ampermetar stavljen u negativnu granu napajanja tako da je moguće da je to ispravno. PCB nije kompliciran pa vjerujem da bi mogao po njoj nacrtati i šemu. Možda je i nečiji DIY uradak pa ćeš onda teško do šeme.
Reply
Možda po ovoj ili veoma sličnoj šemi koja koristi dva LM317.Jedan za strujni limit a drugi za regulaciju napona.Razlika može biti u načinu dobijanja negativnog napona za LM317 da bi regulacija išla od 0V .
[Image: attachment.php?aid=44624]

.png   yTiJa.png (Size: 55,35 KB / Downloads: 25)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 17 Guest(s)