Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 4.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sve i svašta
Hvala za ovaj link, trazio sam informaciju pre nego sto cu da kupim celicne felne i sve nailazim na neke jeste-nije poluinfomacije, znaci ipak je za ovaj moj minimum R18 nista ispod toga, znaci minimum 500eur za polovne alu felne sa zimskim gumama : ( Mislim da cu da prihvatim sta Bocko predlaze za ovu zimu ako je uopste i bude.

Attached Files
.jpg   2024-11-04_201923.jpg (Size: 66,5 KB / Downloads: 13)
Reply
Kod felni pored njene sirine je jako bitna i dubina, ET, na to obrati paznju pogotovo kod nekih specificnih modela automobila kao sto je tvoj R ! Inace za nase podrucje je trenutno najbolja investicija all season guma.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
A najbitniji je prečnik centralne rupe, što mnogi često zanemare. Da felna legne tačno u centar ili će da bude trese, lupa, udara...
Reply
Imaš li slike tih guma, koje su marke uopšte, a i felne, šta piše na njima?
Reply
Zavisi kako ko voli da vozi, kad sam bio mladji nisu mi odgovarale all season gume jer leti se ponasa lose a ja sam nekad voleo brzo da vozim pogotovo ka idem negde na more pa krivine pa ovo pa ono,, bio sam i u Moraci jednom prilikom na zalost, tako da po meni najbolja je guma letnja za leto zimska za zimu i tu je kraj price sto se guma tice. I sa drugom iz mladjih dana sam imao udes i to na autoputu, kupio covek novi auto pa isli na autoput da se pohvali koliko moze da ide, otpade sara na 200km/h zanese nas, udarili u parce metalne ograde duzine par metara i samo na tom mestu je bilo ograde nigde pre i nigne posle kilometrima nije bilo ograde, ta ograda nam je spasila zivot. Eto sta su ti gume i sta mogu da ti naprave. Uslikacu sutra ove moje gume i mene bas zanima tacna oznaka pa cu okaciti sliku.
Reply
Savane, Zare ti je dobro napisao, ta centralna rupa je glavni oslonac točka, offset mora biti isti. Ja sam pre godinu ipo kupio ponovo nov auto i nisam ga isterao iz prodavnice dok nisu montirali druge felne, ja ne volim da teram mali profil gume, volim malo udobnije da bude a i da mogu da ih izduvam kad se pentram po kamenju ili idem po kojekakvom blatu. Sa 18" (265x60/18) sam otišao na 17" (265x65/17) ali je obim (ili prečnik) gume ostao isti ali ima više "mesa" na gumi. Ne mogu manje od 17" zbog diskova.
Nemoj gledati adaptere za točkove - ovde sam se nagledao svega strašnoga. Gledaj 15-16" felne, bar će gume biti jeftinije. U mom slučaju umesto 18" 520 dolara po komadu izašlo me 330 dolara za 17" sa više gume, veće nosivosti i 3mm dubljom ripnom, plus veća udobnost i manje razdrmavanje amortizera, linkova...
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Necu kupovati, prezimicu na letnjim a na prolece gledacu da se resavam golfa i da kupim neki normalan auto, vec sam ga izgustirao i pravo da vam kazem nije mi bas bio neophodan, nije to auto za nase podneblje, to je tvrd auto, sportski, pravi svapski i za njihove autoputeve bez ogranicenja, ovde realno nema gde ni da se vozi a pedala za gas lepljiva pa trazi da se stisne, tako da cu gledati neki mali autic poput A1 koji mi se svidja i taman ove celicne felne sa gumama ostaviti za njega.

Edit: slike dole koje su mu gume trenutno

Attached Files
.jpg   IMG_20241105_151515_025_LL.jpg (Size: 1,9 MB / Downloads: 19)
.jpg   IMG_20241105_151520_955_HDR.jpg (Size: 1,37 MB / Downloads: 18)
Reply
Da prezimiš na letnjim?!
Letnje gume su sličuge na <5°C.
Nemoj da voziš porodicu zimus na tim gumama.
Pišem ti ovo kao mašinski inženjer sa katedre za motore i motorna vozila smer drumski saobraćaj i kao prijatelj.
Reply
Necu naravno po suvom ledu i suvom snegu voziti nema sanse sa tim gumama, znam ja kako to izgleda sa letnjim gumama : )
Reply
Ja trošim Tigar Winteru zimi i to uz masnu banderu vuče. Kako li bi bilo sa nekim boljijim gumama ne znam.
I ne menjam točkove dok temperatura ne padne ispod 70C a ne na datum. (evo sad novembar a 200C)
Još vozim sa letnjim
Reply
Vozim se na Continental (ne ynam koje) zimskim i Continental Premium Contact 7 letnjim. Koštaju kao Sv. Petra kajgana ali vrede svaki dinar.
Odavno sam odustao od niskobudžetnih guma posle jedne jako neprijatne situacije koja se na moju sreću završila bez problema.

Letnje gume drastično menjaju performanse na 5 i manje stepeni, nije bitno da li na asfaltu ima nečeg ili nema.

[Image: attachment.php?aid=43873]

Attached Files
.jpg   20240402_154018.jpg (Size: 4,65 MB / Downloads: 103)
Reply
https://hackaday.io/project/198892-sao-d...multimeter
Reply
Nema gi...
"Lako je napraviti preterano jako, teško je napraviti Dovoljno jako!" [Image: smile.gif]
Reply
Ako neko ima iskustva sa stabilizatorima napona, trebala bi mi preporuka za jedan. Snizavanje napona je od interesa.
Jutros sam bio po televizor u zvanicnom LG servisu. Ukljucili su ga predamnom, da se uverim da radi. Donesem ga kuci, ukljucim, i ne radi. U poslednjem momentu, pre nego sto bih dohvatio sekirce, ukljucim ga u regulacioni trafo podesen na 220V, radi perfektno. Kod mene je u mrezi preko 250V, valjda mu je previse.
Najlepse molim, postedite me saveta da se zalim distribuciji. Onaj kome je u interesu da ima tako visok napon ima vise para od mene i ledja u vlasti, pa nema vajde. Smile
Reply
Za koje snage i koliko komada?
https://www.serbianaart.rs/recnik/cirili...tinicu.php

Моћ не потиче из знања које се чува, већ из знања које се дели са другима
Reply
Samo jedan komad. Specifikacija TVa kaze "Typical power draw of 137w with 457w max."
Ne skodi ni da je vece snage, mogao bih i audio ukljuciti u njega.
U svakom slucaju ispod 1kW.
Reply
Nemas potrebe za klasicnim stabilizatorom jer tebi ne pada napon niti novijim televizorima smeta nizi napon (kao sto moze da smeta vislji). Komotno mozes autotransformator sistem i za to sta tebi treba motan tipa 250>220v tj sa 30v spustanjem napona i to mozes komotno na jezgru od 30VA da odradis, bice i odvise.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
(11-09-2024, 08:18 PM)Ebe Wrote: Samo jedan komad. Specifikacija TVa kaze "Typical power draw of 137w with 457w max."
Ne skodi ni da je vece snage, mogao bih i audio ukljuciti u njega.
U svakom slucaju ispod 1kW.

A ovako nesto, stepdown sa klasicnim transformatorom

Attached Files
.jpg   462559051_2074164126373645_4350196315461783205_n.jpg (Size: 81,93 KB / Downloads: 39)
Reply
(11-09-2024, 08:50 PM)ddanijel Wrote: Nemas potrebe za klasicnim stabilizatorom jer tebi ne pada napon niti novijim televizorima smeta nizi napon (kao sto moze da smeta vislji). Komotno mozes autotransformator sistem i za to sta tebi treba motan tipa 250>220v tj sa 30v spustanjem napona i to mozes komotno na jezgru od 30VA da odradis, bice i odvise.

Preduhitrio si me Smile
Reply
Moze i ta varijanta. U svakom slucaju, ne bih nista budzio, hocu da kupim proverenu stvar. Poslednje sto mi treba u sobi je trafo koji zuji.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 41 Guest(s)