Hvala, Gosho, jedino, što je sonda iskalibrisana na osciju, a negde u opisu ovog Hamega sam pročitao, da je prekompenzovan...
Za dotični šeme ili service manual nisam našao, mada: narani prasići i ništa ne diraj, kod mene uvek važi, kao i: dok radi ne diraj ništa...
U planu je i da se zanovi osciloskop, nekim, poput Rigol sa 2 ili 4 kanala max do 100MHz, te ako imate da ponudite, slobodno!
Evo jednog matorog za matore.
Ekrančina i po. Ako se ne varam 1,27cmx1,27cm je kvadratić.
Imam takva dva komada, jedan je u mint stanju "samo" je ekran puknuo. A drugi je ispravan ali treba temeljitu restauraciju jer što je duže upaljen to počinje da gubi fokus,sweep bježi po vertikali i takve boljke koje dolaze sa godinama.
03-02-2023, 07:58 PM (This post was last modified: 03-02-2023, 08:02 PM by savan.)
Miki je nasao taj osciloskop, ja ga kupio cim sam video post, ima dobar review i nije uopste igracka, ozbiljan dzepni osciloskop, signal generator, ima i izlaz za eksterni monitor
dao je i meni čovek pločicu ARA Zoja još poodavno,ponudio i pomoć oko sklapanja - ali lenja mi gu%ica... ako Bog da ići će u jedno posebno predpojačalo,ali do tad će proći još vremena.