Threads: 53
Klirit,jel to pleksiglas? Imaš posebno ljepilo za pleksiglas za kupiti ali ne pitaj kako se zove niti gdje ima za kupiti jer ne znam. Znam samo da mi susjed ima radionu gdje između ostaloga radi i sa pleksiglasom ali i sa tim ljepilom možeš ukakiti stvar ako ti se razlije van spoja.
Jel to misliš raditi akvarij od pleksiglasa? Ja bi radije ostao pri staklu i silikonu.
Threads: 25
Kako to nisam uspeo sam da nadjem nije mi jasno.... hvala Branko.
02-05-2021, 12:28 AM
(This post was last modified: 02-05-2021, 12:30 AM by Khadgar2007.)
Evo mene sa jednom morskom idejom...
Palo mi je na pamet da napravim jednu grijaču ploču veličine barem A4 za predgrijavanje PCBa, skidanje ekrana sa mobitela,tableta itd... Znam da ima za kupiti takve stvarčice ali imam kod kuće dijelova za tako nešto pa možda da se nešto zDIYa. Recimo da mi ne treba temperatura veća od 120-130 °C,moooožda 150 °C.
Mislio sam grijač napraviti od kanthala A i zaliti ga u tanki sloj šamota. E sada kako napraviti glatku površinu. Dvije su ideje. Znam da je šamot tvrd kao kamen i mooooožda bi ga se dalo ispolirati da se dobije glatka površina. Druga ideja je dok je još šamot svjež u njega se "uroni" komad aluminijske ploče koja se lako ispolira samo ne znam koliko bi spoj ta dva materijala izdržao.
Što se tiče elektronike to ne bi trebao biti neki problem. Trebam naći računicu vezanu za snagu,temperaturu koja se postigne itd. ali niti to ne bi trebao biti problem.
edit: Gledao sam i gotove grijalice ali s obzirom da je to relativno velik uređaj poštarina je paprena, pa još carina,porezi i sve ostalo što država pobere sebi ispalo bi me puno više nego što želim dati u ovom trenutku.
Threads: 36
Nije loša ideja s tim da koristiš već zaštićene - cevne grejače, za kuhinjsku rernu npr ispod alu ploče pa ti šamot možda i ne treba već neka plitka posuda kao osnova za grejač.
To definitivno nije loša ideja. Jedino treba naći nekakve koji su malih dimenzija. Znam da postoje one male peći veličine mikrovalne samo trebam vidjeti kakve grijače one koriste i ako su cijevasti jel se daju nabaviti.
Threads: 135
potraži grejač za rernu\pećnicu,oni su već predviđeni da idu ispod i iznad ravnih površina. kako ti Nik reče,još samo al-ploča pristojne debljine iznad i to je to. čak i podesivi termostat možeš da kupiš na istom mestu gde i grejač,pa da podešavaš temperaturu kako ti odgovara i u širokom opsegu temperatura.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Threads: 135
koji god materijal da staviš,moraš da imaš na umu da isti mora jednoliko da se greje na celoj površini,inače će početi da se vitoperi odnosno iskrivljuje.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...
Threads: 6
mozda mermerna ploca, kao mermerna pec...
Threads: 27
Imaš grejače za tostere ako ideš na manje dimenzije.