Yesterday, 05:32 PM
Valja li čemu ona kaseta?
Upravo stiglo
|
Yesterday, 05:32 PM
Valja li čemu ona kaseta?
Yesterday, 06:48 PM
(This post was last modified: Yesterday, 06:53 PM by HomeMadeAudioProject.)
uradiće posao. čini mi se da je direktna kopija DIN kasete a mogla je biti malo bolje snimljena po pitanju šuma. inače je rekao bi OK naročito po pitanju cene. govor na kaseti je nemački a i natpisi kažu da se radi o DIN standardu što je dobro jer su uređaji BASF to jest verovatno po DIN standardu.
0 DB se odmah složilo,iznad 16 khz ne čujem definitivno (online ton generator zapravo kaže da slabljenje kreće iznad 14.200 hz),i naravno nova saznanja donose nova pitanja ![]() https://onlinetonegenerator.com/hearingtest.html
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Yesterday, 08:33 PM
Dobro je znači. Dve glavne stvari, 0dB i tačna brzina su tu. Azimut verovatno neće da pasuje na već snimljene kasete.
DC zašita za zvučnike i tajmer 5-6sek. Isključuje odmah pri gašenju uređaja. Reaguje na bateriju 1,5V za nekih 4sek. Dodao hladnjačić na 7812, mogao sam i manji, al te sam imao. Lepo radi, troši oko 70mA, napajanje 13-14VAC, piše 12VAC al to je možda nedovoljno za 7812. Ide jedna po kanalu, povezujem sva 4 kontakta paralelno Skinuću sve ove čelične šrafove, lemim direktno. Releji su 12VDC OMRON Malaysia, 2x5A.
10 hours ago
Trebaš preći na mosfete.
Za zaštitu? Neću taj crowbar nikako.
![]() Skupljam polako delove i PCBs za Pass F7 clone.
10 hours ago
Jes baš. Bolje od releja svakako.
Žao mi tih mosfeta na izlazu F7, teško se nabavljaju upareni, ili bilo kakvi. A pojačala bez zaštite ne pravim.
10 hours ago
Da, na zaštitu mislim.
Suviše mi je radikalan pristup taj mosfet crowbar protection.
5 hours ago
(9 hours ago)NIXIE Wrote: Suviše mi je radikalan pristup taj mosfet crowbar protection. obećao sam sebi da ću detaljno testirati pajser zaštitu,a sad imam i sve što mi treba: materijal za četiri zaštite,ton generator koji kreće od par Hz, pojačalo i osciloskop. sve što treba da se vidi na kojoj frekvenciji i pri kojem naponu može da odreaguje pajser zaštita i koliko je realno moguće da pogrešno reaguje. lično takođe više naginjem ka odloženom uključenju releja/mosfeta (zavisno od izvedbe),momentalnom iskljucenju itd,ali UVEK bi pre prežalio par osigurača i šaku tranzistora nego premotavanje bas-zvučnika iz kutije. relej u kutiju pojačala,pajser na kleme zvučne kutije,i mirna Bačka!
...reci mi Bože,koje si boje kože...
|
« Next Oldest | Next Newest »
|