Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upravo stiglo
Valja li čemu ona kaseta?
Reply
uradiće posao. čini mi se da je direktna kopija DIN kasete a mogla je biti malo bolje snimljena po pitanju šuma. inače je rekao bi OK naročito po pitanju cene.  govor na kaseti je nemački a i natpisi kažu da se radi o DIN standardu što je dobro jer su uređaji BASF to jest verovatno po DIN standardu.

0 DB se odmah složilo,iznad 16 khz ne čujem definitivno (online ton generator zapravo kaže da slabljenje kreće iznad 14.200 hz),i naravno nova saznanja donose nova pitanja  Rolleyes
https://onlinetonegenerator.com/hearingtest.html
...reci mi Bože,koje si boje kože...
Reply
Dobro je znači. Dve glavne stvari, 0dB i tačna brzina su tu. Azimut verovatno neće da pasuje na već snimljene kasete.
Reply
upravo tako, upravo tako.
Reply
DC zašita za zvučnike i tajmer 5-6sek. Isključuje odmah pri gašenju uređaja. Reaguje na bateriju 1,5V za nekih 4sek. Dodao hladnjačić na 7812, mogao sam i manji, al te sam imao. Lepo radi, troši oko 70mA, napajanje 13-14VAC, piše 12VAC al to je možda nedovoljno za 7812. Ide jedna po kanalu, povezujem sva 4 kontakta paralelno Skinuću sve ove čelične šrafove, lemim direktno. Releji su 12VDC OMRON Malaysia, 2x5A.

Attached Files
.jpg   DC protection.jpg (Size: 230,7 KB / Downloads: 29)
Reply
Trebaš preći na mosfete.
Reply
Za zaštitu? Neću taj crowbar nikako.  Big Grin

Skupljam polako delove i PCBs za Pass F7 clone.
Reply
Jes baš. Bolje od releja svakako.
Reply
Žao mi tih mosfeta na izlazu F7, teško se nabavljaju upareni, ili bilo kakvi. A pojačala bez zaštite ne pravim.
Reply
Da, na zaštitu mislim.
Reply
Suviše mi je radikalan pristup taj mosfet crowbar protection.
Reply
ne mislite na istu vrstu zaštite...
Reply
(9 hours ago)NIXIE Wrote: Suviše mi je radikalan pristup taj mosfet crowbar protection.

obećao sam sebi da ću detaljno testirati pajser zaštitu,a sad imam i sve što mi treba: materijal za četiri zaštite,ton generator koji kreće od par Hz, pojačalo i osciloskop. sve što treba da se vidi na kojoj frekvenciji i pri kojem naponu može da odreaguje pajser zaštita i koliko je realno moguće da pogrešno reaguje.
lično takođe više naginjem ka odloženom uključenju releja/mosfeta (zavisno od izvedbe),momentalnom iskljucenju itd,ali UVEK bi pre prežalio par osigurača i šaku tranzistora nego premotavanje bas-zvučnika iz kutije.
relej u kutiju pojačala,pajser na kleme zvučne kutije,i mirna Bačka!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 10 Guest(s)