Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ECM d.o.o.
Čulo se i u inostranstvu - neka je srećno i uspešno!
Reply
Srećno Miki!!!
Reply
Sretno Miki,
ako zapne tu smo.
Reply
Hvala puno svima!

Evo i konkretan problemčic, toliko sitan i prost ali mašina zbog toga stoji!

Trebaju mi ovakvi 4-pin kontakti (5+ komada), 2.54mm raster sa oprugom i te visine, samo mi to pasuje eventualno duži pa da ih skratim.
Originalni je u sredini taj što mu fale dva pina, isti kao levi od njega sa 4 pin koji je uz silne muke vraćen u život i spojen na potrebne kontakte jer je bio odvaljen sa pokidanim vodovima.
Industriski printer za neke etikete, tu ulazi ketridz sa bojom, od korišćenja i tokom zamene kedridza odvaljen konektor koji je bio zaletovan.
Na primer ovaj veći nije zaletovan nego je i sa druge strane pina opruga pa se cela PCB pritisne i tako dodje na svoju poziciju.

[Image: attachment.php?aid=48219]

Attached Files
.jpg   4-pin-spring.jpg (Size: 1,21 MB / Downloads: 143)
Reply
To ti neko moze na strugu napraviti od mesinga, samo uglavis u rupe. Ili evo moje ideje kako bi ja to uradio, taj desni konektor, u knjizari nadjes mesingane patrone za hemijsku olovku, one su suplje, izvadis mastilo i operes ih benzinom, imas i federe iz hemijskih olovki taman pase sve ili iz upaljaca na kreme imas i tu feder, navuces na taj desni konektor i feder i patronu duzine koja ti treba : ) Ako bas mora pedantno da ne odleti kad vadis ketridz onda smisli neki granicnik da to bude fiksirano nekako da se ne izvlaci ili da ne odleti kad neko drugi krene da to vadi. Ili zalemis pletenicu za razlemljavanje kao jumper od konektora na patronu da glumi granicnik, ako me razumes kao sto su cetkice za busilicu uradjene na taj fazon sa pletenicom da nebi feder bio grejac
Reply
Imas da kupis na KP pogo pinove raznih duzina.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
Srećno Miki. Tek sad videh temu...
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
Puno uspeha u daljem radu
Reply
Ovo je printer, samo da vidite kako je ovo slatka mala mašina, spoj pneumatike, mehanike, optike i tu je montiran printer sa izmenjihvim ketridzom.
To radi neprekidno 24h zadnjih 5-6 godina, 
Pokreće ga industriski PC sa Windows, dodatan PLC, pneumatski ventili, Touch panel i generalno operater postavi tačno predefinisan neki elektro-mehanički sklop u metalni kalup, skloni ruke (ima optičke barijere) i pritisne Start/Print dugme i ceo taj sklop napravi potez levo-desno i priinter-glava odštapa šta je traženo, tačno po komadu po seriskom broju i tako u krug dok se ne potroši toner!  Smile
Zamena tonera podrzumeva malo čačkanje, hoće da se umaže pa uzmu krpu malo da očiste i tako su stradali kontakti ...

[Image: attachment.php?aid=48244]

Attached Files
.jpg   prn.jpg (Size: 2 MB / Downloads: 56)
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)