Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CALOR Gold - Design by Dr. Bora Jagodic
#1
Davne 2014. godine kontaktirao sam dr. Boru Jagodica u vezi njegovog pojacala CALOR Gold koje radi u A klasi i ima izlaznu snagu 40W. Bora mi je tom prilikom poslao instrukcije za pravljanje ovog pojacala i zamolio me da to ne sirim dalje. Koliko sam upoznat malo ljudi ga je napravilo a svako ko ga je napravio se odusevio sa zvukom. Uzimajuci u obzir da sam Bori obecao da cu napraviti ovo pojacalo, iako je on u medjuvremenu preminuo, krenuo sam u ispunjenje obecanja i poceo sam da ga pravim... rec je rec i treba se ispostovati...

Deo instrukcija sa semom i specifikacijom pojacala se nalazi na https://bora.yu3ma.net/ medjutim PDF za PCB koji mi je Bora poslao i ovaj sa sajta su razliciti, tako da pravim ovo sto mi je on poslao.

Ne znam koliko ste upoznati, ali prosle godine (ako ne gresim) uspeo sam nekako da dodjem do Borine cerke Jovane i pitao sam da li se slazu da ovaj projekat koji mi je u potpunosti poslao pustim u javnost u znak secanja na njega. Receno je da ce razmisliti ali jos nikakav odgovor nisam dobio. Zato vas molim da mi ne trazite dokumentaciju jer iz postovanja prema Bori to ne zelim da uradim, ali ukoliko se naslednici sloze sa time ja cu to uraditi sa zadovoljstvom. Verujem da bi njegova zelja bila da se to uradi ali...

Elem, za pocetak, juce sam napravio plocice, hladnjake sam onomad obezbedio i tako da polako krecemo sa popunjavanjem plocica i izradom kutije za ovo pojacalo. Kazem "krecemo" zato sto je sin star 5 godina izrazio zelju da nesto zajedno napravimo tako da sam resio da to bude upravo Borin CALOR Gold. Sinu cu dati lemi a ja cu samo malo prepraviti lemove i to ce biti nas zajednicki projekat.

Evo samo prvog koraka a posto ce ovo biti projekat koji ce duze raditi, kako sta uradim napravicu ovde update.Ne znam da li je neko od vas imao prilike da cuje ovo pojacalo, ako jeste voleo bi da cujem kakvo je iskustvo...?
Reply


Messages In This Thread
CALOR Gold - Design by Dr. Bora Jagodic - by pakonja - 10-27-2019, 09:55 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)