08-31-2019, 12:05 PM
Malo sam gledao teme u preamp sekciji i zapazio da je Dragan100 konstruirao odličan PreFLAT ver1.1 preamp....djeluje mi moćno a i svidjaju mi se predviđanja iz simulatora. Po simulatoru podaci su odlični:
* +/-24VDC PSU
* 20dB GAIN
* ide preko 1MHz BW (čist u audio opsegu i ravan ko daska)
* phase margina odlična (+/-1°)
* izuzetan niski ulazni šum (2nV/Hz) zahvaljujući THAT uparenim NPN i PNP tranzistorima
* odličan SNR 125dB
* THD nemerljiv tj odličan (1Vpeak@1kHz@1k LOAD iznosi 1,1626E-005%)...milina!
* izrazito mali DC offset na izlazu (ranga uV! zahvaljujući OPA228)
* 35mADC mirna struja
* PSSR@100Hz (POS -111dB, NEG -107dB)
* VAS poguran u A-Class (17mA)
Ono što me zanima koliki je SlewRate ovog pretpojačala, i dali je to finalna optimizirana shema u TINA-TI te dali se može krenuti u crtanje PCB-a po ovoj shemi PreFLAT v1.1
THAT tranzistoru u farnellu su baš teže nabavljivi ali u mouseru ih imaju "kolko hočeš".
Eto ako može par komentara na navedeni preamp PreFLAT mislim da bi to bio forumski HighEnd Preamp o kojem smo pričali nakratko u drugoj temi. Što misle članovi foruma o ovome projektu? Također pošto mu je odličan PSSR Preampa dobija se isti PSSR koliko daje i Active Servo PSSR (po specifikaciji OPAMP-a -120dB ali to u praxi je malo niže tj oko -110dB što je taman "sinkronizirano" za ovaj preamp).
Shema je ovdje:
https://forum.yu3ma.net/thread-1335-post...l#pid62795
* +/-24VDC PSU
* 20dB GAIN
* ide preko 1MHz BW (čist u audio opsegu i ravan ko daska)
* phase margina odlična (+/-1°)
* izuzetan niski ulazni šum (2nV/Hz) zahvaljujući THAT uparenim NPN i PNP tranzistorima
* odličan SNR 125dB
* THD nemerljiv tj odličan (1Vpeak@1kHz@1k LOAD iznosi 1,1626E-005%)...milina!
* izrazito mali DC offset na izlazu (ranga uV! zahvaljujući OPA228)
* 35mADC mirna struja
* PSSR@100Hz (POS -111dB, NEG -107dB)
* VAS poguran u A-Class (17mA)
Ono što me zanima koliki je SlewRate ovog pretpojačala, i dali je to finalna optimizirana shema u TINA-TI te dali se može krenuti u crtanje PCB-a po ovoj shemi PreFLAT v1.1
THAT tranzistoru u farnellu su baš teže nabavljivi ali u mouseru ih imaju "kolko hočeš".
Eto ako može par komentara na navedeni preamp PreFLAT mislim da bi to bio forumski HighEnd Preamp o kojem smo pričali nakratko u drugoj temi. Što misle članovi foruma o ovome projektu? Također pošto mu je odličan PSSR Preampa dobija se isti PSSR koliko daje i Active Servo PSSR (po specifikaciji OPAMP-a -120dB ali to u praxi je malo niže tj oko -110dB što je taman "sinkronizirano" za ovaj preamp).
Shema je ovdje:
https://forum.yu3ma.net/thread-1335-post...l#pid62795
SAMO-BANOVAN OD 01.11.2024