(06-29-2019, 10:20 AM)Dackotronic Wrote: Verovatno znate za ovo ?
Radi se o toner transferu bez grejanja peglom ili laminatorom , jednostavnom upotrebom onog skidaca laka za nokte "Nail polish remuver" ili ti acetona ...
Metod niisam probao ali cu probati , kad se setim da kupim ovo tj aceton , padalo mi napamet da pokusam sa nitro razredjivacem .
Mozda gresim ali na ovaj nacin bi se lako preneo toner na npr alu povrsinu bez grejanja .
Taj metod sam ja isprobavao pre godinu dana i radi to dobro. Ja sam radio sa acetonom, onim iz apoteka na kojem pise na njemu za spoljnu upotrebu. Koristio sam samo njega a posle sam isprobavao da pravim one kombinacije sa alkoholom i drugim primesama. Jedino upotrebljiv rezultat sam dobijao samo sa tim acetonom. Mada i sa njim nisu bili isti rezultati sa razlicitim papirima na kojima je bila ostampana PCB najbolje su se pokazali oni iz "bogatijih" raznoraznih magazina...
Mislim da toner transfer za ovo sa aluminijumom ne pije vodu jer mora stampa biti negativ a to podrazumeva velike povrsine crnog sto se retko da preneti u potpunosti. Ovo sa folijom je jednostavnije, kvalitetnije i preciznije.
Gledajuci video bez zvuka nisam uspeo da shvatim za one dve posude sa tecnoscu, koje koristi pre spajanja folije i aluminijuma u jednu stavlja foliju(pretpostavljam da je voda) a u drugu aluminijum. To u cega stavlja aluminijum sta je?
p.s. nisam video post od @veselinovic dok sam pisao moj sad videh ....