Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako meriti mikroAmp/nanoAmp potrošnju
(04-09-2019, 11:48 AM)Dragan100 Wrote: npejcic

setio sam se na INA219
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ina219.pdf

I ja sam kompletno zaboravio na ova odlična I2C all-in-one rešenja, a gledao sam ih prošle godine za neki projekat. Očigledno da danas ima previše informacija, kako to sve skladištiti i lako pronaći Smile
   Međutim, ako sam dobro izračunao iz dokumentacije, nije dovoljna rezolucija, ipak mora da se ide bar na dva opsega.
   U svakom slučaju, jako dobro rešnje za merenje struje potrošača u mnogim aplikacijama.

(04-09-2019, 01:25 PM)Macola Wrote: Ukoliko se definitivno odlučiš za moj predlog, onda ću dodatno optimizovati sklop da smanjim broj komponenti i selektovati potrebne komponente i redukovaću broj potrebnih napajanja.

Verujem da neću skorije imati potrebe za tom spravom pa nema razloga da odvajaš set za mene.

Dodatna pitanja za tebe su sledeća:
- ulazni opseg ADC,
- raspon low opsega 0-xmA,
- raspon high opsega 0-xA.

Definitivno sam prelomio. Fleksibilno rešenje, uz malo izazova oko rutiranja PCB-a i pakovanja štampane ploče, mislim da je dugoročno gledano ovo rešenje najbolje.
  Ulazni opseg: išao bih direktno u STM32, na Vdda pin bih doveo istu referencu iz analognog dela, tj. 2.5V. Kod STM-a koga sam odabrao imamo 12bitni ADC.
  Raspon low-ospega, sasvim dovoljno 5mA
  Raspon low-ospega, sasvim dovoljno 2A (po meni, ali neka se drugi članovi izjasne ukoliko smatraju da je dovoljno više)

(04-09-2019, 02:10 PM)YuMERA Wrote: Ovo je odlicna tema, mozda ne mogu znacajno da pomognem u razvijanju gotovog sklopa ali cu biti sigurno neko ko ce da pravi takav sklop i da ga svesrdno testira...

Da li želiš da tebe zaplaniram za jedan set?

(04-09-2019, 04:14 PM)ddanijel Wrote: ako mogu da se prijavim za 1 set , hvala unapred.
(placam troskove delova i sta treba uz to)

Dogovoreno, planiram te.

(04-09-2019, 06:17 PM)Dragan100 Wrote: Ovako bi bilo idealno: razmerje 1:1M, MBB preklapanje da bude DUT uvijek na naponu BUSa

Bulk ELKO DUT, ako je velik neče nam dati momentalno/trenutno pravo odčitavanje,
ali ako se pomisli/kalkulira dugovremeno, imamo uvid i u parazitna praznjenja.
Energija koja se pretaka je ta i ništa drugo dodatno!
...ide prema Bulk, iz Bulk u DUT, imamo kakojakve leakage... ali energiju možemo non-stop monitorirati!

Dragane hvala puno na trudu, sve napisano će sigurno biti od koristi mnogima koji čitaju i budu čitali ovu temu. Morao sam da prelomim i idemo sa Macola rešenjem.
  Moj zaključak je da Macolino rešenje ima prednosti: prilično skalabilno, brzo preklapanje bez uticaja MCU, jednostavno za integraciju na MCU, relativno jednostavan firmware. Nedostaci, nešto više elektronike i veća pažnja oko PCB-a.

Da li je tebi potreban jedan set da uplaniram?

Idemo dalje...
Reply

Messages In This Thread
RE: Kako meriti mikroAmp/nanoAmp potrošnju - by npejcic - 04-09-2019, 08:27 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by branko tod - 04-07-2019, 09:13 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by npejcic - 04-07-2019, 09:30 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by branko tod - 04-07-2019, 09:39 PM
RE: Android OTG Voltmeter - by npejcic - 04-07-2019, 09:47 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)