11-29-2018, 03:49 PM
(11-29-2018, 11:18 AM)branko tod Wrote: Što se tiče 175 KS i 5,5 l, te dve stvari su apsolutno nespojive. To Braca neuporedivo bolje zna
od mene. Mnogo bi tačnije i poštenije bilo reći potencijalnih 175 KS.
Ko sme da baci 500e na sto , ja cu doci sa 2.0tdi seat alteom i da odvozimo turu Zrenjanin-BGD-Zrenjanin u svako doba dana ili noci (punimo od cepa do cepa) da vidi kako auto od 1500kg i 170ks (izmerenih na pouzdanim valjcima ) moze da trosi ispod 5litara. Znaci ko ne veruje eto moze da olaksa sebi novcanik, a moj pasha bi bio srecan da lako zaradi novac, a i ja posto sam vozio 10godina taj auto znam da tu deonicu odvezem sa prosecnom 4.7L .
Drugo ljudi ja ne znam sta vi vozite i kakve raspale krseve kada vama dizeli trose 8 ili vise litara. Meni trenutno dzip da ga tako nazovem sa 190ks (potencijalnih kako bi branko_tod rekao...
) prosecnu drzi oko 7Litara i to se bas svojski trudim da isteram sto vecu potrosnju ali mi ne uspeva prosek u zadnjih par hiljada km da uguram preko toga, jednostavno nece, a najvse je gradske voznje i uz to aerodinamika mog auta je jos malo pa ko cigla. Deonica 175km (Bor-djerdapska magistrala-Pozarevac-Smederevo) taj isti auto kada vozi moja supruga napravi prosecnu 4.9L , jbg meni toliko ne uspeva jer ne mogu da vozim sto bi mr.Macola rekao kao baba, ja tu deonicu uz sav trud izvezem sa oko 5.5L .Po svom mom dosadasnjem iskustvu, a i iskustvu mojih ostalih prjatelja koji voze na plin/benzin/dizel , epilog je da za isti auto i isti stil voznje treba gotovo duplo vise litara plina (TNG) nego dizela.
Svakako da ne bude zabune, nesto je malo ekonomicnija voznja na plin nego na dizel ali jako diskutabilno i na tankim nogama, sa diskutabilnom matematikom ako se uzmu u obzir cena ugradnje tng uredjaja, atesti, i dodatna potrosnja benzina uz plin ako se plinski uredjaj koristi onako kako je predvidjeno, mada gomila pali odmah na plin jer su im odavno crkle benz pumpe rezervoaru i dizne za benzin.
Ovim se moja prica zavrsava, ne bih vas dalje zadrzavao, a ponuda od 500e ostaje otvorena, za one koji ne veruju , a imaju zelju da saznaju nesto novo i licno se uvere.