Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masivno paralelni buffer sa izlazom od 50 oma
Napisao sam da je 600-omski standard preživeo, posebno u audio tehnici. Naravno da ga merna oprema zbog kompatibilnosti i dalje ima. Na primer, aktuelni modeli APSys imaju 600 oma kao jednu od izlaznih impedansi, dok na ulazu postoji samo impedansa od 100k.
Na donjem linku je tekst koji lepo objašnjava zašto u audio tehnici taj standard odavno nije potreban:
https://www.fmsystems-inc.com/the-600-oh...did-it-go/

U pogledu RCA priključaka se slažemo, to sledi iz mog prethodnog priloga.

Mislim da sam već pisao da je balansni input idealna varijanta za priključivanje gramofonske zvučnice, posebno MC varijante, na RIAA preamp. Standardni XLR (EMC verzija) je više nego dovoljno rešenje za vezu s preampom, sve ostalo je mnogo komplikovanije i bez nekih prednosti.
Dovoljno je samo uporediti nivo brujanja diferencijalne i jednostruke (SE) veze u istom sistemu, pri čemu kod dif. veze otpada posebno povezivanje mase gramofona i preampa.

50 oma je moj standard za električno merenje karakteristika RIAA preampa (izmedju ostalog), a ne za priključlivanje zvučnice. Uobičajeno je da RIAA preamp koriniku stavlja na raspolaganje nekoliko ulaznih impedansi radi optimizacije, pogotovo u slučaju MM zvučnica, odn. njihovih rezonantnih fenomena. Zbog svoje niske impedanse, MC zvučnice predstavlaju znatno manji problem sa aspekta prilagodjenja.

Pozdrav
Reply

Messages In This Thread
RE: Masivno paralelni buffer sa izlazom od 50 oma - by Braca - 11-03-2018, 11:20 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)