08-15-2018, 09:50 PM
(This post was last modified: 08-15-2018, 09:50 PM by elektropionir.)
Farnell vec dugo vremena ne dostavlja privatnim licima u Njemackoj. Ukoliko probas napraviti account na farnellu pita te jesi li privatno ili pravno lice. Ako kliknes da si privatno lice, dobijes poruku da ne prodaju privatnim licima i automatski te proslijede na neki "partner website" develektro koji izgleda katastrofalno i uzasno je spor.
Moj proces je sljedeci. Ukoliko mi treba samo par standardnih komponenti jeftino i brzo narucim sa Conrada, Reichelt, Schukat ili ukoliko se bas mora, Bürklin. Za sve ostalo sakupim narudzbu i kupim na Mouseru. A da, ponekad se zna naci nesto i na elfa tj. distrelec.de. To je firma iz svedske, i cijene su razumne, a dostava brza jer je u EU.
Iz nekog razloga RS mi do sad nije bio od koristi, tako da ne znam njihovu politiku slanja privatnim licima.
To je ukratko.
Moj proces je sljedeci. Ukoliko mi treba samo par standardnih komponenti jeftino i brzo narucim sa Conrada, Reichelt, Schukat ili ukoliko se bas mora, Bürklin. Za sve ostalo sakupim narudzbu i kupim na Mouseru. A da, ponekad se zna naci nesto i na elfa tj. distrelec.de. To je firma iz svedske, i cijene su razumne, a dostava brza jer je u EU.
Iz nekog razloga RS mi do sad nije bio od koristi, tako da ne znam njihovu politiku slanja privatnim licima.
To je ukratko.