03-20-2018, 03:56 PM
(03-20-2018, 03:47 PM)mikikg Wrote:(03-20-2018, 03:02 PM)Macola Wrote:(03-20-2018, 02:49 PM)mikikg Wrote: Ovo sto sam spomenuo sa blockchain i zastitom za automobile nije bajka, to je realnost koja dolazi!
https://arxiv.org/pdf/1704.00073.pdf
Jbg Mikac, tebi kao i meni je poznato da u tim pričama učestvuju i vrhunski programeri koji su skloni tome.
Malo je sve to komplikovano u odnosu na unikatnu "pajser" zaštitu sa jednom jedinom presečenom žicom na teško dostupnom mestu...
To ne može da omane.
Jeste malo komplikovano ali ne i neizvodljivo a sto je najludje to je vec sve "doslo" samo treba da se primeni.
Videces vec sledece godine da se i nas komsija Fiat to poceti da koristi jer nema gde vise, svima je muka od tih pajser zastita, svima kradu atomobile, krasce i ih u buduce ali ovo je vrlo ozbiljna prica kada ti imas automobil koje tacno definisano kome-kad-kako pripada, kada drzava institucionalno stoji iza toga i uvezano u sistem digitalnog potpisa, pogledaj dobro dokument, to je samo zrnce peska u moru opcija koja ta tehnologija pruza, sad se ona profilise i to ce vrlo brzo da postane sastavni deo opcije novih automobila.
Ma volim ja te super novotarije, ali što se smisli to se kad -tad i uhakuje.
Hakuju se brate vojne stvari za nuklearni program a kako ne bi to?
Kradu likovi otisak prsta i te stvari, kao u filmu.
Nijedan komad sa unikatnim pajser sistemom nikad nije ukraden, osim ako je to tupavo urađeno da se vidi, neoprezno rečeno nekom ili je auto odšlepovan.
Naravno, posle prvog ataka se menja pajser sistem pod odmah, ukoliko se vidi da je bilo šanse za otkrivanje.
Mašta može svaša.