02-26-2018, 08:33 AM
Jedan mali savjet vezan za jeftine kineske UV lampe,vjerojatno treba isti postupak i za "brand name" lampe. Ako se koriste pri osvjetljavanju pločice trebalo bi ih prvo upaliti i zagrijati par minuta ili koliko im treba da postignu nekakvu "radnu" jačinu svjetla. Prije sam osvjetljavao tako da sam upalio lampu i odmah osvjetlio PCB, ispadne ovisno o veličini PCBa, broju lampi i tko zna čega sve ne dosta loše, vodovi nisu "ravni" već se vidi zadebljanje ili stanjivanje voda ovisno di taj dio PCBa stoji pod lampom.
Sada sam već napravio tri ture PBCa i svaki puta sam prije osvjetljavanja zagrijao lampe i držao ih stalno upaljenje i kada mijenjam komad vitroplasta i stavljam drugi da se osvjetli, naravno pokrijem lampe sa komadom kartona da mi se vitroplast ne osvjetli prijevremeno i meni se čini da daje dobar rezultat.
Sada sam već napravio tri ture PBCa i svaki puta sam prije osvjetljavanja zagrijao lampe i držao ih stalno upaljenje i kada mijenjam komad vitroplasta i stavljam drugi da se osvjetli, naravno pokrijem lampe sa komadom kartona da mi se vitroplast ne osvjetli prijevremeno i meni se čini da daje dobar rezultat.