01-18-2018, 06:53 PM
(01-18-2018, 06:31 PM)gorankg Wrote: Video sam to za LL. U principu mi HAL nudi više jer LL ne podržava sve. Ova dva rešenja čak mogu i da se miksuju mada mi je i ovo previše. Brzina mi ne igra neku ulogu za sada, jer sam stizao sve i sa 8-bita na 4MHz. Jednostavno nemam neke zahtevne stvari po tom pitanju. Ova čuda sada trče na mnogo MHz i imaju svašta od periferija. Do pre par godina sam jurio da sve bude maksimalno optimizovano a sad me oduševio CubeMX od koga sam bežao ni sam ne znam zašto.
Sve si lepo rekao. Moje aplikacije su do sada isle uglavnog na 8-bita na 32MHz (AVR XMEGA). Presao sam na STM32 samo zbog cene. CubeMX me odusevio samo iz razloga jer ne moram kao do sada da provodim nedelju dana da bih napisao sistemski deo programa. HAL nudi dosta vise, kao sto si i primetio. LL sam spomenuo cisto informativno. Iskreno nikada se nisam bavio analizom brzine rada jednog ili drugog. Samo znam da sada kada imam 180MHz, to mora da radi barem 4x brze nego na mojih 32MHz XMEGA-e kako god bilo napisano.
Samo budi obazriv sa CubeMX-om. Imao sam jedan problem. Negde ovde sam i postavio pitanje. Nisam mogao da aktiviram eksterni kristal. Generisani kod nije hteo da radi. Onda sam usao u registre koje je CubeMX generisao i video sam da je tu bila greska, jer bit za ulkjucivanje spoljasnjeg kristala nije bio setovan. Resio sam problem tako sto sam ga ja rucno setovao. Problem je opet bio je svaki put kada u CubeMX kazem generate code, on mi prebrise to moje setovanje. Cim sam update-ovao CubeMX, problem je bio resen. Cisto informativno, da znas da problem mozda nije do tebe.