04-18-2013, 08:30 AM
<p>snaga na izlazu zavisi od sposobnosti pojačala,koliko može dati bez izobličenja i pregorijevanja. sami zvučnici su u opasnosti ako je signal izobličen,a ako je taj prilagodni trafo primarom spojen na izlaz pojačala a sekundarom ka zvučnicima onda su zvučnici osigurani od DC proboja jer su galvanski odvojeni.</p>
<p> </p>
<p>kutije su koliko sam čitao svaka za sebe po tim reaktivnim karakteristikama,i jedne se od drugih razlikuju uveliko. ako i napraviš reaktivno opterećenje približno nekoj zvučnoj kutiji to ne znači da će biti identično opterećenje tvojim ili nekim drugim kutijama.</p>
<p> </p>
<p>bolje je da ti o tome pišu stručniji,ja tu samo grebem po površini ali priča baš tako nekako ide.</p>
<p> </p>
<p>kutije su koliko sam čitao svaka za sebe po tim reaktivnim karakteristikama,i jedne se od drugih razlikuju uveliko. ako i napraviš reaktivno opterećenje približno nekoj zvučnoj kutiji to ne znači da će biti identično opterećenje tvojim ili nekim drugim kutijama.</p>
<p> </p>
<p>bolje je da ti o tome pišu stručniji,ja tu samo grebem po površini ali priča baš tako nekako ide.</p>
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...