07-05-2017, 08:55 PM
kad se bira bušilica naravno da treba obratiti pažnju ka namjeni, tako je i kod šrafilica za knauf. nije toliko bitno da li je hilti,bosch,makita...već koliko obrtaja i koji je obrtni momenat. tu recimo postoje opcije sa 2000 obrtaja,4000 i 6000,obrnuto poroporcionalno broju obrtaja ide obrtni momenat pa dok sa ovom od 2000 obrtaja čekaš tri sekunde da šraf dužine 25mm probije profil i krene da se zavrće - ovoj od 6000 obrtaja ne treba ni pola sekunde što mnogo znači kad za radni dan zavrneš 1000 do 1500 šrafova,zavisi od prirode posla. ali,kad treba da se zavrne 55mm grubog navoja u gredu suvu 70 godina bez dileme se uzima šrafilica od 2000 obrtaja,jer će svaka druga da pusti dim.
tako i kod burgija(nja),burgije manjeg promjera mogu da vrte brže i ne traže obrtni momenat,dok burgije većeg promjera sigurno traže veliki obrtni momenat a to rade sporije bušilice.
wurth pneumatske bušilice od oko 800w radi bosch samo koristi drugi logo i boju plastike, imao obe istovremeno i moglo se menjati svaki mogući deo.
sa makitom nisam imao loša iskustva stvarno, mada nisam ni sa svim njenim alatima ni radio.
Kress šrafilice sam koristio,i identične postoje wurth,spit još jedna zaboravih koja marka,opet identične u bobu samo druge boje.
Kress sam upoznao oko 2003će i tad sam čuo da oni prave elektro motore za bosch,makita i ostale...
.
svakako, prvo skontati kakve osobine treba da ima bušilica a onda odabrati proizvođača.
tako i kod burgija(nja),burgije manjeg promjera mogu da vrte brže i ne traže obrtni momenat,dok burgije većeg promjera sigurno traže veliki obrtni momenat a to rade sporije bušilice.
wurth pneumatske bušilice od oko 800w radi bosch samo koristi drugi logo i boju plastike, imao obe istovremeno i moglo se menjati svaki mogući deo.
sa makitom nisam imao loša iskustva stvarno, mada nisam ni sa svim njenim alatima ni radio.
Kress šrafilice sam koristio,i identične postoje wurth,spit još jedna zaboravih koja marka,opet identične u bobu samo druge boje.
Kress sam upoznao oko 2003će i tad sam čuo da oni prave elektro motore za bosch,makita i ostale...
.
svakako, prvo skontati kakve osobine treba da ima bušilica a onda odabrati proizvođača.
Bože,daj svakome pameti - ni mene ne zaboravi...