Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laser za secenje plasticnih kutijica
Secem ono sto je predvidjeno da moze da se sece laserom, ostalo ide na cnc, nema sta da izmisljam toplu vodu.
Alat koji imam ne pravim biznis sa njime (bavim se srecom sasvim drugim poslom u zivotu ) , znaci iskljucivo hoby varijanta koju nisam uzeo da bih isplatio i bacio na kraju, nego uzeto da mi posluzi kada zatreba i da traje.
Drugar je uzeo pre godinu dana par stotina LP gramofonskih ploca, jednu sam mu isekao i maltene proplakao iduci dan kada sam video zardjale vodjice, a rekao mu da je pvc i da nije dobar i da cu imati problem ali je bilo "ajde samo jednu", i ta jedna me kostala posle, iako imam odlicnu ventilaciju za izvlacenje dimova.
Par dana kasnije neki lik u bgd (ne bi me cudilo i da si ti Smile ) mu je isekao 100ak LP ploca na laseru za neke sitne pare, a masina mu je inace sva zardjala , zamascena, ima neku turbinu od ventilacije koliko mi rece drugar koja izvlaci kao sasava, i lik je ladno pristao da mu sece iako zna za posledice.
Nego mi sad nije jasno za ovo sto si napisao citiram " Probao sam neke bele materijale i jako slabo ih je sekao, baš zato što su beli." , ja koliko znam co2 laseri imaju talasnu duzinu 10.6uM i kao takvi seku cak i providne materijale (ukljucujuci i bele i bilo koje boje) jer talasna duzina kao takva ne prolazi kroz materijal nego ga sece, dok uv i ir laseri na ispod 1uM imaju problem da ne mogu da seku providne materijale. Znaci ja licno nisam primetio nikakvu razliku sa mojim co2 laserom od 50w vezano za boju materijala da se nesto bolje, a nesto teze sece.
Sto se secenja limcica tice sa co2 laserom tesko da moze da se napravi ista pametno vezano za metal sa ispod 150w i bez kiseonika kao asistenta, jer 10.6uM se odbija od metala .
Da ne ulazim sad u detalje sta treba i kako za secenje metala.
Reply

Messages In This Thread
Laser za secenje plasticnih kutijica - by vsavic - 05-27-2017, 03:25 AM
RE: Laser za secenje plasticnih kutijica - by ddanijel - 06-02-2017, 01:12 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)