05-25-2017, 01:10 PM
(05-25-2017, 08:12 AM)vojinilic Wrote: To je ekipa iz KG. Upoznali smo se pre par meseci i treba da pokrenemo saradnju oko razvoja novog uredjaja za pracenje parametara u kosnici kako bi se izvrsila predikcija prozvodnje meda. Momci imaju vrhunske ideje i krenuli su ozbiljno da rade na tom softveru.
Odlicna je ideja, imao sam i ja par slicnih koje sam hteo da odradim za oca jer se i on bavi amaterski pcelarstvom uvek dogura do 15-tak 20 komada i onda naredne godine ili ovi sto prskaju ko zna cime prskaju ili sl. i prepolovi se sve to.
Jel znas mozda sta koriste za slanje podataka?
Pitam zbog ove teme koju smo imali pre nekoliko meseci, ima dosta koristnih linkova unutra.
Uticaj WiFi-a i mobilnog signala na okolinu (pcele)
Zanimljivo za moj rodni kraj je da se svim pcelarima u okolini desavaju slicni problemi, a da su se ucestali od kako je postavjena bazna stanica relativno blizu.
Evo kako je pre neku godinu sud u Nisu odlucio o tome.
http://spos.info/1-1169/
Da ne bude da kvarim zabavu, zaista mislim da je ideja fenomenalna, ali bi bilo zanimljivo na malom uzorku ako mogu da provere i ovo (just in case).
Obzirom da ste u kazes u kontaktu, bilo bi lepo dobiti informacije iz prve ruke.