(04-29-2017, 06:53 AM)mikikg Wrote: Crni "promisi" u JS, ko je to izmislio voleo bih da znam da popricam nesto sa njimNisam nikad do sad imao potrebu da gledam u detalje sta im je ispod haube, ali na osvnovu broja korisnika, logicno mi je bilo da je kolko je vec moguce optiomalno, ali u svakom slucaju, taj deo moze relativno lako da se resi i bez promise-a nekom svojom prostom logikom.
Da li znas da izmedju njegovog promisa i primljenog karaktera izmedju ima jedno 1M linija JavaScrip code-a minimummm?
Taj koji je to pravio stvarno nije normalan i to su se razvukli od kulina bana da bi jednu operaciju odradio koja je u ASM par linija code-a, ne znam sta da ti kazem, probao sam Angular i odradio jedan projekat sa tim ali to je kostalo surovo CPU resursa da bi to radilo kako treba ...
https://www.youtube.com/watch?v=1e1zzna-dNw
Sto se tice videa koji si okacio, apsolutno se ne slazem oko dosta delova koje je naveo. Mislim, lik kuka kako ovo sto oni nude nista ne valja, a ne kaze nigde, da bi imao sve ovo sto oni nude, morao bi da potrosis X (poveci broj (pomnozen sa Y (opet poveca cena satnice) jer vec ulazis u deo koji nije bas za juniore)) programer sati, i da napravis nesto za svaku od celina koje ti trebaju, ili da kombinujes gomilu drugih resenja koje opet zahtevaju da ucis o svakoj od njih dodatno. E sad, dal ce neko da koristi NodeJS, Hadoop, Servicebus, i sl. ili ces da provedes vreme pisuci svoj protokol i izmisljajici toplu vodu ... sve to vec ide u stvar ukusa i stvar koliko vec neko hoce da plati (firma $ i vreme, ili ako neko radi za sebe, koliko ceni svoje vreme).