04-07-2017, 12:54 PM
(04-07-2017, 11:16 AM)gorankg Wrote: Ako bi ti već išao na žičanu vezu, po meni je bolja varijanta RS485 između senzora i centrale. To ti dodatno daje mogućnost da, na mestu gde ti je postavljen senzor, možeš imati još nešto od periferije koju će ti uključivati centrala (reflektor, kapija..) ili možeš imati neku drugu vrstu senzora pored PIR (temperatura, osvetljenost...). Dakle, radiš odmah dvosmernu komunikaciju između centrale i tog noda. Broj takvih nodova je u slučaju RS485 veći i lako dodaješ nove ako se ukaže potreba.
Nocas sam se igrao sa Sim800L i namestio ga da radi, za sada samo salje i prima poruke. Hocu da namestim da moze i da poziva, jer mi je to bitnije od poruke, jer poruku mogu da ne vidim.
E sada, na centralu cu da integrisem i CC1101 ali cu da imam i ulaze za zicne senzore. Sto znaci da ako kacim zicne senzore, radim samo na ima pokreta ili nema, a kada budem ispisao kod za CC1101 onda cu da se igram malo sa bezzicnim senzorima,kao sto sam pricao. Na taj nacin mogu da vezujem i druge module, kao sto rekoste (temperatura, osvetljenje...).
Jos jedna stvar koju bih voleo ali videcu dali mogu da uradim je DTMF. Hvala za savet sa RS485, razmislicu o tome, dobra je komunikacija izmedju centrale i tastature. Moze sve to prostije da se uradi i da bude uz pomoc stapa i kanapa ali zasto ne zakomplikovati. Uradio sam i shemu napajanja i punjaca za back-up, postavicu kasnije. Mozda ,a i vrlo verovatno da ce biti jos boljih ideja, pa da integrisem.